Mladić ju je htio silovati, no ona je tri puta uzviknula ime Isus

U sebi sam vapila Bogu da mi pomogne. No, ništa se nije dogodilo.

Mladić ju je htio silovati, no djevojka je tri puta uzviknula ime Isus nakon kojega se dogodilo istinsko čudo. Pročitajte cijelo svjedočanstvo:

Moje službeno priznanje kao socijalne radnice u jednom dječjem selu u Stuttgartu upravo je počelo. Jednog Velikog petka, uvečer, bila sam na putu prema tamo. S koferom, kišobranom i torbicom, stajala sam oko 20 h i 30 min na autobusnoj stanici. Već je bilo mračno i čekanje na kiši koja je rominjala, bilo je sve drugo, samo ne udobno.

Mladić čovjek ju je pozvao u auto

Odjednom je ispred mene stao jedan mali auto, mladi čovjek je izašao i ljubazno upitao: ”Ne želite li ući po tom lošem vremenu? Putujemo u istom smjeru!” Mislila sam da se radi o jednom od mnogih djelatnika iz dječjeg sela, zahvalila sam se i rado primila ponudu.

Mladić je uzeo moj kofer i kišobran te mi ponudio da sjednem iza vozača. Kada je naprijed stavio moju prtljagu, a sam se stisnuo uz mene na zadnje sjedalo, postalo mi je jasno što se događa. No, bilo je prekasno – vrata su se zatvorila i počela je brza vožnja.

Vapila sam Bogu da mi pomogne

Usrdno sam molila da me pusti van, jer smo već davno prošli dječje selo. No ”ljubazni” čovjek odmah me je uhvatio i obojica su se samo smijala. Unatoč mom strašnom strahu, rekla sam im: ”Možda ćete još danas doživjeti da Isus, unatoč Velikom petku, nije ostao u grobu nego još živi i vlada!” U sebi sam vapila Bogu da mi pomogne. No, ništa se nije dogodilo. Kada sam se počela braniti, momak koji je bio naprijed izvadio je iz pretinca kratki bodež i uperio prema meni: ”Ako se ne smirite, imat ćete posla sa mnom.”

Obuzeo me strah i više nisam mogla jasno razmišljati. Misli su mi samo prolazile glavom. Čovjek je vozio tako brzo da nisam mogla pročitati putokaz. Sve više je vozio kroz šume. Kuće se gotovo više nije moglo vidjeti.

VIDI OVO: Što znači imati vjeru u Isusa Krista?

Tri puta Isus

Iznenada sam se sjetila da smo na prošlom proučavanju Biblije, kojem i ja pripadam, govorili o tome kako ime Isus mnogo snažnije i moćnije djeluje kada ga glasno zazivamo, nego tiho molimo.

U svom smrtnom strahu, sasvim glasno tri puta sam uzviknula:Gospodine Isuse Kriste, pomozi mi!” Vozač se samo narugao: ”Najprije ćemo se provozati, a onda vam on može pomoći!”

Odjednom sam osjetila da me strah napušta, iako je naizgled moj položaj bio nepromijenjen. Iznenada je izgledalo kao da ja držim situaciju u svojim rukama, a ne ta dva momka.

Shvatila sam da je Bog upravo nastupio i da se više ne moram plašiti. Vozač je naglo skrenuo s ceste na jedva vidljiv put i parkirao na malom šumskom parkiralištu. Ponovo mi se vratio strah. No, iz neobjašnjivih razloga, vozač je okrenuo i ponovo se vratio na cestu koja se polagano uspinjala uz brijeg.

Motor se odjednom počeo gasiti i zbog kvara na motoru auto se na cesti zaustavio! Ostala sam bez riječi. Mirno sam uzela kofer, kišobran i svoju torbicu te otvorila vrata. Čovjek koji je sjedio do mene nije ni prstom maknuo da bi me uhvatio. Kada sam bila vani, sagnula sam se kako bih pročitala oznake na automobilu. To je mom vozaču bilo već previše pa me je lagano udario po glavi.

Tri puta ime Isus
Foto: Unsplash

Sama u tamnoj šumi

Stajala sam na kiši u tamnoj šumi i nisam znala ni gdje sam, niti koje je vrijeme. Ništa drugo mi nije preostajalo nego zaustaviti sljedeći auto. Bilo mi je potpuno jasno da će me Bog nakon ovog oslobođenja i dalje zaštititi dok potpuno zdrava ne stignem u dječje selo.

Vraćala sam se natrag cestom, jer nisam željela ići u smjeru u kojem su otišla ona dvojica. Neki se auto koji je dolazio prema meni zaustavio. Po mom uzbuđenom govoru, vozač je shvatio da govorim istinu.

Zamolila sam ga da vozi što je brže moguće i zapiše broj mojih napadača, koji su zbog kvara ostali na cesti. Saznala sam da je pola deset i da je dječje selo udaljeno dva kilometra. Odvezao me tamo gdje je bio automobil, međutim, od počinitelja nije bilo nikoga.

VIDI OVO: Molitva u moćno Isusovo ime

Policijsko izvješće

Idućeg dana otišla sam na policiju kako bih im priopćila moj slučaj. Nisam mogla dati točan opis osoba, jer sam svog susjeda više osjetila nego vidjela, a vozača sam mogla gledati samo s leđa. No, htjela sam policiju upozoriti na njih.

Kada sam u svom izvješću stigla do povika: ”Gospodine Isuse Kriste, pomozi mi!”, službenik je rekao: ”To nije tako važno!” Ali tu se prevario! Rasrđeno sam kazala: ”Pa to mi je spasilo život!” Izvješće sam potpisala tek kada je u njega uključio i molitvu. Sam Bog trebao je biti proslavljen u tom policijskom izvješću.

Tjednima su mi još klecala koljena kada sam se sjećala tog događaja. Toliko sam bila zahvalna Bogu, jer se Njegova riječ iz Psalma 50,15 ostvarila i u mom životu: ”Zazovi me u nevolji i ja ću te izbaviti”.

Autorica: Gertraud Zinsser; iz knjige ”Darovi koje nebo šalje

NAJNOVIJE!