ĐAVLOVA MOĆ JE OGRANIČENA: Evo zašto Bog ne želi da se skrivaš ili ponizuješ pred Zlim!

Đavlova moć je ograničena. Bog ne želi da se skrivaš ili ponizuješ pred Zlim. Od tebe očekuje da budeš pobjednik nad Sotonom

Ako je pogrešno pokazivati nepoštovanje glede njegova autoriteta i moći, ili zanemariti te prijetnje, isto je tako pogrešno drhtati od straha pred njim.

Rečeno nam je: ”Veći je Onaj u vama nego li onaj koji je u svijetu” (1. Ivanova 4,4). Duh Sveti koji je u tebi mnogo je jači od đavla. Kad god je Isus prišao zlodusima, oni su bili ti koji su drhtali. Golema je razlika između prepoznavanja istinske opasnosti s jedne strahe i skrivanje pred njom u ropskom strahu s druge strane.

Premda je đavao došao na Zemlju u velikom gnjevu, on nije nepobjediv: sveti ga ”pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svojeg svjedočanstva”, to jest, trajnom postojanošću ”sve dok (mučeničke) smrti” (Otkrivenje 12,11). Svijet, Sotonin veleposjed, jest moćan, ali Isus je rekao:

U svijetu imate muku, ali ohrabrite se – ja sam pobijedio svijet! (Ivan 16,33).

VIDI OVO: Istina o Sotoni (staroj zmiji) koju svi trebaju znati

Premda je zadaća zastrašujuća, Ivan tvrdi:

Jer sve što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. I ovo je pobjeda što pobijedi svijet – vjera naša. Tko je taj što pobjeđuje svijet, ako ne onaj koji vjeruje da je Isus Sin Božji? (1 Iv 5,4-5)

Bog ne želi da se skrivaš pred Zlim

Bog ne želi da se skrivaš ili ponizuješ pred Zlim. Od tebe očekuje da budeš pobjednik nad Sotonom, nad njegovim svijetom i nad mnoštvom zloduha koji te s vremena na vrijeme vjerojatno navode na grijeh. Ako se odupreš Zlome kao što ti je zapovjeđeno i ako budeš ”čvrst u vjeri” (1. Petrova 2,9), on će zacijelo pobjeći od tebe (Jak 4,7).

Važno je zadobiti ispravan biblijski uvid u to, jer danas mnogi ljudi svoje grešno ponašanje ispričavaju tvrdnjom: ”Đavao me na to naveo.” Kršćanin nikada ne bi smio tako govoriti. On nije jadan od đavlovih dodvorica. On nema isprike za grijeh; uvijek se može oduprijeti iskušenju. Jesi li i ti postao žrtvom neke takve isprike? I to je laž Zloga koju moraš smjesta odbaciti ako želiš pobijediti u unutarnjem radu.

VIDI OVO: 13 kušnji kojima će vas Sotona napadati

On bi htio da povjeruješ kako si bespomoćan – da bi te mogao nadvladati te učiniti igračkom u svojim rukama. Želi da se pokoriš njegovim napastima i da mu ne pružaš nikakav otpor. Nije ni čudo da toliko kršćana gubi rat kad prihvaća tako nebiblijsko naučavanje.

Autor: Jay Adams; iz knjige ”Unutarnji rat”

NAJNOVIJE!