6 stvari za koje Isus nije umro

Isus sigurno nije umro za stvari koje nam omogućuju bezbrižan život na zemlji. On je došao spasiti grešnike i darovati im vječni život.

Mnogi povezuju vjeru u Isusa Krista s materijalnim blagoslovima. U svijetu je poznato evanđelje prosperiteta koje mnoge zasljepljuje lažima da sljedbenici Isusa Krista imaju lagodan život.

6 stvari za koje Isus nije umro

Isus je umro da bismo bili oslobođeni od ropstva grijehu i spašeni od vječne propasti. To primamo po vjeri. U nastavku donosimo stvari za koje On nije umro.

1. Isus nije umro kako bi imali korist od Njegove milosti.

Milost je nezaslužena, i ne smijemo je uzimati kao nešto od čega ćemo se okoristiti. Dok milost Božja obilato teče, to nam ne daje pravo da je iskoristimo zbog naših sebičnih želja. Ne znači kako se očekuje da ćemo biti savršeni, već da pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu (Titu 1,11-12)

2. Isus nije umro kako bi živjeli kršćanstvo na način da mrzimo druge.

Isus je umro jer nas je ljubio. Iz tog razloga tu istu ljubav trebamo pokazati drugima (1. Ivanova 4,20)

3. Isus nije umro da bi imali novca, slavu i obilje materijalnih stvari.

Križ nas vodi Kristu, a ne sebi. Kristov križ daje nam novu nadu, novu viziju, novu svrhu. Pozvani smo ne biti od ovoga svijeta. Trebamo odražavati sliku milosti i nesebičnosti, a ne pohlepe i samoispunjenja. (Rimljanima 12,2)

PROČITAJTE: Bi li kršćani trebali gomilati bogatstvo ili ga izbjegavati?

4. Isus nije umro samo da bi nosili križ oko vrata, a da u isto vrijeme ne uzvisujemo žrtvu koju je na njemu napravio.

Križ nije samo modni dodatak. Njegova simbolika ima veću vrijednost od bilo kojeg drugog simbola na svijetu. I dok mnogi od nas uzimamo ovaj simbol kao komad nakita, Bog ga smatra važnim jer je poslao Sina da umre na njemu. (1 Korinćanima 1,18)

5. Isus nije umro da bi zarađivali na Njegovom imenu.

Biblijski, nema ničega lošeg u tome da imamo kršćansku tvrtku. Problem je kada koristimo Isusovo ime samo kako bi ostvarili profit, bez vizije da širimo Njegovu nadu drugima. (2 Korinćanima 2,27)

6. Isus nije umro da živimo oslobođeni od bola.

Oslobođeni od bola? Ne. Netko na koga ćemo se osloniti tijekom nevolja? Da. Život kršćana nije život u slobodi za sebe, već ono znači kako ćete imati nekoga na koga ćete se osloniti prilikom teških životnih razdoblja. (Matej 11,28).

Autor: Jarrid Willson; Izvor: churchleaders.com

NAJNOVIJE!