8 stvari koje Isus nikada nije rekao

Isus je rekao mnoge stvari, kako bilježe biblijski zapisi, no postoje i one koje nije nikada rekao, a u koje mnogi svejedno vjeruju. Donosimo njih nekoliko:

1. Trebate ispuniti određene uvjete da bi zaslužili moju ljubav.

Isus nikada nije uvjetovao doživljaj Njegove ljubavi. Bez obzira na prošlost, Krist daje svoju ljubav svakoj osobi koja ju je spremna prihvatiti. Ne postoji osoba kojoj Bog ne može dati oproštenje i spasenje.

2. Slijedi me, i ja ću te učiniti sretnim i slavnim.

Isus nikada nije obećao sreću i slavu, premda iste stvari nisu problem ako se koriste Njemu na slavu. Ako mislite da će vaš odnos s Bogom donijeti određene materijalne koristi, užasno se varate.

3. Sve će se odvijati u skladu s vašim planovima.

Mnogi od nas se mole Isusu misleći da će na sve molbe odgovoriti kada nama to odgovara. Činjenica je kako sve molitve neće biti uslišane, premda ima moć ispuniti svaku molitvu koju zatražite od Njega. Iako odgovor na molitvu nije stigao u vaše vrijeme i na način na koji želite, to ne znači da vašu molitvu Bog ignorira.

4. Blagoslovit ću te ako budeš snažnije molio. 

Blagoslovi molitve se već nalaze u samoj molitvi. Komunikacija i dijalog s našim Nebeskim Ocem je veće ispunjenje od bilo čega što možemo zatražiti. Isus nije mađioničar, a ako vaše molitve budu izgledale više kao želje, nego iskreni razgovori, mogli bi preispitati temelje vaše vjere.

8 stvari koje Isus nikada nije rekao

5. U životu nećete imati problema.

Toliko mnogo ljudi misle da samo zato što vjeruju u Isusa, to znači da će im u životu biti savršeno. Možete imati odnos s Isusom, no to ne znači da se u vašem životu neće pojaviti teške situacije.

Premda Isus nikada nije rekao da će život biti lak, obećao je kako će biti s vama u vremenima kada ga budete trebali. Poruka Evanđelja ne govori o tome da će život biti savršen, već da u svakoj nesavršenosti imamo savršenog i nepogrešivog Spasitelja.

6. U tvoje vrijeme odgovorit ću na molitve.

Vjera je pouzdanje u Boga čak i kada stvari gube svoj smisao. Ona je pouzdanje u Božje vrijeme, ne u naše.

7. Predaleko si otišao da bi bio spašen.

Nitko nije otišao toliko daleko da ne može uspostaviti odnos s Bogom. Bez obzora kamo vas je život odveo, u svakoj prilici možete pogledati ispred sebe te ugledati Isusove otvorene ruke.

8. Zaslužuješ lijepe stvari.

Isus nikada nije rekao da zaslužujete veliku kuću, lijepi auto, puno novaca na računu i ugodan posao. Ustvari, sve u evanđelju više potiče na jednostavnost, nego na luksuz.

To ne znači kako vam nije dozvoljeno posjedovanje lijepih stvari, ali Isus nikada nije obećao da će vam ih dati. Možda nikada nećete imate lijepe stvari, ali ono što možete je iskusiti Kristovu ljubav, koja je vrjednija od bilo čega što ovaj svijet može pružiti, napisao je Jarrid Wilson, prenosi Church Leaders.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!