Kako vam Bog može pomoći da pobijedite depresiju?

Bog vam može pomoći da pobijedite depresiju kroz znanost, medicinu ili Njegovu izravnu intervenciju u vašem životu. 

“Depresija je samo osjećaj.” “Zašto jednostavno ne možeš izabrati da budeš sretan?” “Samo prestani razmišljati o tuzi, hoćeš li?”

Danas unutar kršćanskih crkava postoji toliko nerazumijevanja po pitanju depresije, a zanimljivo je da to godinama postaje sve stvarnije. Dobra vijest je da Isus pruža priliku kako se izvući po Njegovoj žrtvi na križu.

Prema pisanju portala Healthline, više od 121 milijuna ljudi diljem svijeta pati od depresije, a svaki deseti Amerikanac pati od određene vrste depresije. Sa svim ovim povrijeđenim i izgubljenim ljudima, crkva mora istupiti naprijed te pomoći da se prokletstvo depresije suzbije.

Crkva u borbi protiv depresije?

Ali kako crkva može sudjelovati u borbi protiv depresije? Prvi korak mora biti svjesnost. Ne treba puno da nađemo nekoga tko pati od depresije. To može biti član vaše obitelji, prijatelj, radni kolega, čak i pastor. Dok prilazimo ljudima koji se bore s depresijom, ponudimo im ruku pomoći i riječ ohrabrenja.

VIDI OVO: 3 molitve koje će vam pomoći u depresiji

Psalam 42,6 nam kaže: “Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog!” Ovaj stih nije zapovijed ili uputstvo. Bog ne kaže: ”Hej, što nije u redu s tobom? Prestani biti depresivan i samo čini ovo ili ono.” To nije ono što On kaže. On kaže: ”Jesi li depresivan? Dođi k meni. Imam odgovore na tvoje probleme.”

Biblija nam kaže da smo u ratu protiv neprijatelja koji želi zarobiti naše misli, te da se protiv tog neprijatelja moramo boriti. Neprijatelj – Sotona želi da budete depresivni i bespomoćni, ali Isus je došao dati nam život, u izobilju (Ivan 10,10).

Bog vam može pomoći da pobijedite depresiju

Ako trenutno patite od depresije ili poznajete nekoga tko pati, znajte da nije Božja volja za nikoga da bude obuzet depresivnim mislima i razmišljanjima. Bog želi osloboditi pojedince od kronične emocionalne i mentalne boli.

Zato je Isus odnio na križ naša prokletstva, da možemo biti slobodni od svakog oblika nemoći, ne samo kada umremo, već i ovdje na zemlji.

Poslanica Galaćanima 3,13 nam kaže: “Krist nas otkupi od prokletstva Zakona, postavši za nas prokletstvom – jer pisano je: Proklet je tko god visi na drvetu.”’

Depresija je stvarna i ne smije se zenamariti. Znanost i medicina su tu da nam pomognu nositi se s njima, ali Bog je obećao slobodu ili kroz lijekove ili čuda. Obje su dokazi Njegove ljubavi i milosti, a Isus nam pruža mir i radost po Njegovo djelu otkupljenja.

Autor: Patrick Mabilog; Izvor: Christiantoday.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!