Znate li što će vam sotona pokušati učiniti kada se odlučite približiti Kristu?

Đavao zna kako ima samo malo vremena da radi na vama. I sad pokušava sve što može da vas spriječi da ne odgovorite na Božji poziv. Evanđelje po Luki nam govori o ocu koji je doveo svog demonom opsjednutog sina Isusu. Krist je rekao ocu: ”’Dovedi ovamo svog sina! Dok se opsjednuti primicao, zli duh baci ga na zemlju i poče grčiti” (Lk 9,41-42). Riječ grčiti ovdje znači silovito tresti.

Taj mladić došao je Kristu da ga oslobodi, da ga premjesti iz kraljevstva mraka u kraljevstvo svjetla. Đavao je znao da će izgubiti još jednu žrtvu i tako je u bijesu bacio mladića na zemlju u posljednjem žestokom napadu. Želio ga je ubiti i uzeti njegovu dušu prije nego ga Isusu oslobodi!

Sotona će pokušati učiniti istu stvar i s vama danas. Onoga trenutka kad načinite korak prema Kristu, pokušat će svoj posljednji strašan napad. Pred vaše će oči staviti najprivlačnije kušnje. Pokušat će vas oboriti lažima govoreći da ćete uvijek biti njegovi, ne Božji!

Ali dopustite mi da vas podsjetim: u trenutku kad načinite korak prema Isusu, đavao se pokuzuje bespomoćnim. On ne može nikoga zaustaviti tko ide prema Kristu! Nije mogao spriječiti ni demonom opsjednuta mladića da ne dosegne Isusa. Potrebno je jedino da Isus kaže samo jednu riječ: ”Isus zaprjieti zlom duhu. Zatim ozdravi dječaka i predade ga ocu njegovu” (Lk 9,42).

Jakov nam govori: ”Oduprite se đavlu, pa će pobjeći od vas” (Jak 4,7). Dakle, kako se odupirete neprijatelju? Samo po vjeri! Jednostavno dođite Isusu i pouzdajte se da će vas On spasiti od sotonskog zahvata. ”Oduprite mu se čvrsti u vjeri” (1 Pt 5,9).

Još danas možete biti slobodni. I možete reći sotoni: ”Kad pročitam ovu poruku, bit ću slobodna osoba. Isus je moj Spasitelj i On će me izbaviti od svake požude i bezbožne strasti.” Sve to će se dogoditi jer je On to rekao!

Vremena pred vama možda će biti teška, ali Očevo slavno, sjajno sunce sjat će vam uvijek sve blistavije!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!