Nitko vas ne može oteti iz moje ruke

Isus je obećao da vas nitko ne može oteti iz njegove ruke. Kakav god je naš život, Njegova nas ruka uvijek čvrsto drži.

Kad se olujni oblaci nisko spuste nad moju glavu i grmljavina na nebu najavljuje dolazak nevolje, kako je divno čuti njegov glas: “Nitko ih ne može oteti iz moje ruke.”

Te ruke koje su raširene bile pribite na križ, sada su poput skloništa u rasjeklini stijene. Te ruke koje su bile probodene, sada su poput zaklona u vrijeme oluje. Ponekad pjevamo: “On nikada neće ispustit ruku moju”.

Dopustite mi reći da kad je vaša ruka u njegovoj te osjećate topao, nježan i blag stisak Miljenika svoje duše i njegova vas ljubav okružuje, znate da su to ruke sile.

Dopustite Mu da drži vašu ruku

Dopustite mi riječ savjeta: Ne borite se da uvijek vi držite njegovu ruku; dopustite mu da on drži vašu. Ne pokušavajte ga svojom rukom voditi sporednim putovima svoje volje, već mu dopustite da on vas vodi glavnim cestama po svom vlastitom izboru.

Vaše želje i vaša volja odvest će vas u močvare nerazumijevanja i u kaljužu sumnje, a on će vas voditi svakim korakom puta, kroz sunce i kišu, preko vrhova planina i kroz doline, preko gora, litica, močvara i bujica dok noć ne prođe.

PROČITAJTE: Što znače Isusove riječi: “Nitko ih ne može oteti iz ruke Oca mojega”?

Ako želite znati gdje je zelena paša i gdje vukovi nikada ne napadaju, neka on drži vašu ruku. Ako želite piti gdje teku mirne vode i gdje vas neprijatelji vaše duše ne mogu doseći, neka on drži vašu ruku. Canute je stajao uz bijesan ocean i zapovijedao mu da utihne, ali on se i dalje jednako žestoko valjao.

Ali ja znam Jednoga, Silnoga, Divnoga, koji podiže svoje ruke i zapovijeda oceanima, demonima i đavolima: “Dovde, dalje ne možete!” i ponosni se valovi zaustavljaju.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!