Vatrogasac pronašao Bibliju u ruševinama njujorških ‘blizanaca’: Nećete vjerovati na kojoj je stranici bila otvorena

Vatrogasac je prije 22 godine pronašao otvorenu Bibliju u ruševinama njujorških blizanaca te ju je odmah fotografirao.

Kada je Joel Meyerowitz nekoliko mjeseci nakon 11. rujna, dana kad su se teroristi avionima zabili u dva nebodera Svjetskog trgovačkog centra na Manhattanu, fotografirao na mjestu ruševina, nije niti sanjao da će tamo pronaći Božji otisak.

Fotografiravši bol i patnju koja je ostala u ostacima američkog ponosa, što će kasnije prerasti u hvaljenu foto-kroniku, Meyerowitzu je prišao neimenovani vatrogasac pružajući mu Bibliju koju je pronašao među ruševinama slijepljenu uz komad metala.

Ono što je Meyerowitza posebno zapanjilo bila je ne samo činjenica da knjiga nije izgorjela, već stranica na kojoj je ostala otvorena.

Ne opirite se Zlomu!

“Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi”.

Više od tisuću stranica, deseci knjiga i stotine poglavlja, ali poglavlje Matejevog evanđelja u kojem opisuje Isusovu propovijed na gori, bilo je ono što nam je Gospodin htio poručiti.

Meyerowitz je godinama šutio o tome, ali je nakon nekog vremena odlučio Bibliju, koja je dotad bila čuvana u njegovom domu, darovati Nacionalnom memorijalnom muzeju 11. rujna.

Kako navodi New York Times, Biblija je trebala biti jedan od muzejskih izložaka prezentiranih papi Franji prilikom njegova prošlogodišnjeg posjeta New Yorku.

Sam fotograf za isti je list izjavio: “Moja zaprepaštenost nakon što sam vidio stranicu na kojoj je Biblija bila otvorena pomogla mi je da shvatim kako biblijska poruka opstaje kroz vrijeme te je u svakoj eri možemo interpretirati na svjež način, s obzirom na priliku”.

NAJNOVIJE!