Što vjernik treba napraviti kada strah preuzme misli?

Ne smijemo dopustiti da strah ili tjeskoba proždru naše misli ili da ščepaju naše srce.

Što svaki vjernik treba napraviti kada strah i tjeskoba preuzmu njegove misli? Sotona nam želi oteti svu nadu uništivši nas mislima o predskazanim događajima.

Pismo je jasno da trebamo obratiti pozornost na svaku proročku poruku koju su iznijeli pobožni ljudi i koja je potvrđena u Pismu. Trebamo skupiti sve znanje koje možemo o nadolazećoj oluji, tako da možemo pripremiti svoje srce za sve s čime ćemo se suočiti.

Ali ne smijemo dopustiti da strah ili tjeskoba proždru naše misli ili da ščepaju naše srce. Tama pouzdano dolazi i sud je na samim vratima. Ali kao narod Božji, ne možemo dopustiti da ikakav oblak tame sakrije veliko svjetlo Njegovih obećanja ljubavi i milosrđa prema svome narodu.

Trebamo biti dobro informirani Riječju Božjom i njegovim prorocima, ali ne smijemo se toliko baviti proročkom spoznajom da ona preuzme naš život. Đavao bi volio da se to dogodi. On zna da nas ne može navesti da posumnjamo u Gospodnju Riječ u vezi sa sudom, pa će nastojati odvesti nas u drugu krajnost i natjerati nas u strašnu opsesiju s pogibeljnim vremenima.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Jednostavno rečeno, sotona nam želi oteti svu nadu uništivši nas mislima o predskazanim događajima. Ali mi ne možemo odgonetavati budućnost potpuno se zaokupivši njome. Zapravo, možemo završiti u zamci straha, opsjednuti strašnim događajima.

Apostol Pavao nas uvjerava ovom uputom:

“Uostalom, braćo, sve što je čestito, što je dično, što je pravedno, što je nevino, što je ljubezno, što je na dobru glasu, i sve što je kreposno i hvale vrijedno, to neka bude sadržaj vaših misli” (Fil 4,8).

Drugim riječima: “Čuli ste sva upozorenja. Sad obratite pozornost na ono što otkriva Riječ Božja i što kažu njegovi stražari. I, na kraju, usredotočite svoje misli na Isusa i njegovu dobrotu.”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!