Znate li koji su Sotonini omiljeni dani?

Koji su Sotonini omiljeni dani? Kad biste morali izabrati koji je najdraži dan Sotone, koji bi to bio?

Mnogi misle kako je to Noć vještica i sve što se pritom vezuje za zlo. Netko tko se bavi brojkama možda bi pomislio 6. lipnja 2026. (6/6/6).

No, u stvarnosti, ti dani ne daju Sotoni ono što traži. Želi nas poticati da posrćemo i spriječiti nas da slijedimo Isusa i sve što On ima za nas. Želi izazvati Kristove sljedbenike da se spotiču.

Postoje dva dana koja Sotona može učestalije koristiti i ostvarivati svoje naume više nego Noć vještica, a to su jučer i sutra.

Što se tiče jučer, Sotona vas može odvući da živite u svojoj prošlosti.

Ponekad, čak i samo jedna riječ uzrokuje napadaje žaljenja koji vas probadaju duboko u srce.

Jučer smo zabrljali. Jučer smo slijedili idole svog srca i odlutali daleko od Boga.

Svi shvaćamo da ne možemo učiniti ništa kako bismo promijenili naše odluke iz prošlosti, ali provodimo toliko vremena fokusirajući se na njih. Želja nam je da ih možemo ispraviti ili izbrisati, ali naša opsjednutost njima daje im još veću snagu i trajnost.

Ili možda imamo neke pobjede u prošlosti, ali Sotona zna da ako mislimo na prošlost, skrenut će nas sa sadašnjeg puta.

Lako je vidjeti kako Bog radi kroz vas u jednom trenutku, a zatim vam to želi oduzeti. Umjesto da sakupljamo svježu manu svako jutro, želimo zadržati ostatke od jučer.

Jučer sam učinio neke velike stvari za Boga. Jučer sam ga vidio kako pokreće situacije na nevjerojatne načine.

Danas cijeli dan niste proveli vrijeme s Njim. Danas niste tražili Njegovo lice.

Zato što vas je omelo ono što se dogodilo jučer, nikada ne vidite kako vas Bog želi upotrijebiti danas.

VIDI OVO: Tri molitve protiv Sotone – za zaštitu od Neprijatelja

Sotona voli jučer i sutra

Sotona voli jučer, ali također voli i sutra.

Umjesto da odlučimo poslušati Boga danas, Sotona nas želi uvjeriti da će sutrašnji dan biti bolji za donošenje te odluke.

Jeste li ikada razgovarali s trgovcem koji pokušava sklopiti posao? Želi učiniti sve što može da odlučite odmah – danas – zato što zna da se već sutra može dogoditi svašta. Sada je njihova najbolja prilika.

Sotona zna da ako nas može uvjeriti da odluku ili životnu promjenu odgodimo za sutra, on to sutra može učiniti ponovno.

Možemo sami sebe uvjeriti da zapravo nismo neposlušni Bogu. Da ćemo učiniti što treba. Samo ne danas. Učinit ćemo to sutra.

Poslušnost koja se planira za sutra nerijetko je zapravo neposlušnost danas. Naš neprijatelj ovo razumije bolje od nas.

Dakle, znači li to da se prema jučer i sutra trebamo odnositi kao prema Noći vještica? Nikako. Krist je u svim našim danima: danas, jučer i sutra.

Zbog križa imamo bolju perspektivu na našu prošlost i budućnost, tako da možemo slijediti Krista u potpunosti u našoj sadašnjosti.

Sotona želi da se usredotočite na ono što je bilo jučer, ali umjesto toga, idite još dalje u prošlost. Idite do križa. Krist vam je svojom žrtvom oprostio vaše greške iz prošlosti i dao vam vašu pobjedu u prošlosti.

Sotona želi da se usredotočite na ono što će biti sutra, ali umjesto toga, idite još dalje u budućnost. Idite do Kristovog povratka. U onaj dan, realizirat će se poraz Sotone koji je već davno osiguran.

Naš neprijatelj može voljeti ono što je bilo jučer i ono što će biti sutra, jer nas na taj način kuša, ali naš Spasitelj nas je otkupio. Bez obzira koje dane Sotona voli, Isus nas voli još više.

Autor: Aaron Earls; Izvor: Churchplants.com

NAJNOVIJE!