Kakvog Isusa vi slavite?

Isus je upozorio da će doći dan kada će mnogi koji se pretvaraju da su Kristovi u svijetu zavoditi mase.

Bila je to nedjelja pred Božić. Moja žena i ja posjetili smo jednu crkvu po prvi puta. Djeca su bila simpatično svečano obučena i pjevalo se nekoliko tradicionalnih pjesama.

Pastor je govorio jednostavnu poruku o Kristovom rođenju, a potom završio s pozivom onih koji žele primiti Krista. „Ako želite primiti bebu Isusa u svoje srce danas…“

Moja pažnja je bila zaokupljena. „Primiti bebu Isusa u svoje srce…“ Je li to razlog zašto sam došao danas ovdje, slaviti bebu Isusa?

Prisjetio sam se Ivana Krstitelja.

On je krstio Isusa. Jednog dana vidio je Isusa kako hoda prema njemu i izjavio: „Evo Jaganjca Božjega koji oduzima grijeh svijeta!“ Ipak, na kraju svog života poslao je dvojicu svojih učenika da pitaju Isusa: „Jesi li ti Onaj koji dolazi ili da drugoga čekamo?“ (Matej 11,3).

Isus je upozorio da će doći dan kada će mnogi koji se pretvaraju da su Kristovi u svijetu zavoditi mase. Tu je i čovjek iz Južne Amerike, živi u Floridi, koji tvrdi da je Isus koji se vratio. Uči da Biblija nije nepogrešiva Riječ Božja i da ne postoje moralni apsoluti. Kaže da Bog želi da budete sretni, stoga uživajte.

Tu je i poznati televizijski pastor koji propovijeda da Isus želi da budete sretni i živite dobar život, zato ga pozovite u svoj život. Tu je i mormonski Isus koji je Luciferov brat. Tu je i New Age Isus koji je dobar čovjek i jedan od mudraca.

„Primite bebu Isusa u svoje srce.“ Jesam li stvarno došao ovo jutro kako bih slavio bebu Isusa? Nisam!

Došao sam slaviti Isusa Krista koji je rođen od djevice Marije. Da. „A dijete je raslo i jačalo duhom ispunjajući se mudrošću… i milosti pred Bogom i ljudima“ (Luka 2,40. 52).

Bio je razapet, pokopan i uskrsnuo trećeg dana. „Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva pa ste i vi ispunjeni u njemu, koji je glava svakog poglavarstva i vlasti“ (Kološanima 2,9-10).

Ne štujem Isusa koji je samo dobar učitelj; dobar čovjek; vjerski reformator. Štujem Isusa koji je vječni Bog; koji je postao čovjek kako bi otkupio čovječanstvo od grijeha i smrti i vlasti tame. Štujem Isusa koji je sve stvorio, uključujući mene. Ima vlast nad svime, uključujući mene. Štujem Isusa koji je sveti Bog, pravedan i pravičan.

Moje svojevoljno, tvrdoglavo i buntovničko srce za Njega je uvreda.

Moje me grešno ponašanje od Njega odvaja. „Bog sada zapovijeda ljudima svima i svagdje da se pokaju.“

Nije me tražio da ga samo pozovem u svoje srce. Zapovjedio mi je da priznam da je moje ponašanje pogrešno i uvredljivo za Njega i da ga se toga odreknem; odvratim i okrenem Njemu.

Zapovjedio mi je da ga tražim da opere moje srce u svojoj krvi kako bi bilo očišćeno od sebičnog i grešnog života u kojem sam živio. Tada, i tek tada, pozivam ga da dođe živjeti u mom srcu i postane Gospodar mog života.

To je Isus kojeg sam došao slaviti to nedjeljno jutro. To je Isus kojeg slavim svaki dan i uživam mu služiti. Da, daje mi dobar život. Ima ono što je najbolje za mene u svom srcu. Blagoslivlja me svim duhovnim blagoslovima u nebesima. Ispunjava moj život ljubavlju, radošću i mirom. Uživa u tome da mi daje sve to i još više. Samo zato, priznajem i živim u punom smislu toga da je On svemogući Bog. On je vrhovni Gospodin kojeg slavim i obožavam svim svojim srcem, dušom i umom.

Kakvog Isusa vi slavite?

Autor: F. Dean Hackett; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Fdeanhackett.com

NAJNOVIJE!