Djevojčica je rođena s neuobičajenom manom – 4 godine kasnije njezino lice izgleda neopisivo drugačije

Djevojčica je rođena s neuobičajenom manom zbog koje su joj se vršnjaci rugali i nazivali je "čudovištem". Sada njezino lice izgleda potpuno drugačije!

Majka Cypres Salon znala je da nešto nije u redu kada nije čula plač svoje novorođene kćeri pri porodu.

Bebu Angel su žurno premjestili kako bi ju liječili nakon čega su doktori shvatili da je rođena s encephalocelom, rijetkom moždanom izraslinom.

Mana, koja je uzrokovala nakupljanje velike mase preko lica djeteta, gotovo je onemogućila normalan život djevojčice Angel. Nakupina je bila tako velika da bi ju morala pomicati kako bi mogla normalno vidjeti iz jednog ili iz drugog oka.

Nažalost, Cypres i njezin muž Dale nisu imali financijskih sredstava kako bi priuštili operaciju svojoj kćeri.

Druga djeca su je nazivala “čudovištem”

Angel je uvijek bila u središtu nasilja. Druga su ju djeca nazvala ‘čudovištem’. Kako bi zaštitili svoju kćer od nasilja, Cypers i Dale su ju preferirali ostavljati kod kuće gdje se mogla igrati s rođacima.

Ali, jednoga dana, dok su bili u javnosti, ono čega su se roditelji hrabre djevojčice s Filipina najviše bojali, obistinilo se.

Foto: Theage.co.au
Foto: Theage.co.au

Cypres se zabrinula kada nije čula plač svog novorođenog djeteta.

Njezina kćer Angel je odmah premještena na drugi odjel kada su doktori shvatili da je rođena s encephalocelom, rijetkom moždanom izraslinom.

Prema Wikipediji, „Takve su mane većinom izazvane nepravilnom funkcijom moždanih kanala budući da se ne mogu potpuno zatvoriti tijekom razvoja djeteta.“

5 dana poslije. Cypres je napokon mogla vidjeti Angel. Bila je prestrašena onim što je vidjela te je sebe krivila za stanje svoje kćeri.

Foto: Theage.co.au
Foto: Theage.co.au

Cypres i njezin muž, Dale, skupili su 5000 dolara za Angelinu operaciju na Filipinima.

Iako je operacija pomogla pri uklanjanju opasnih posljedica, izraslina je i dalje prekrivala većinu njezinom lijevog oka.

Kako bi mogla normalno vidjeti, Angel je morala pomicati izraslinu lijekov ili desno preko svog oka. Zbog toga se nije mogla normalno smijati ili se igrati kao i ostala djeca.

ac-600x782
Foto: Theage.co.au

Cypres i Dale željeli su zaštiti Angel od nasilja pa su ju držali kod kuće gdje se mogla igrati s rođacima.

Ali jednog dana u javnosti, dječak je prišao Angel i počeo ju zadirkivati. To je bio najveći strah njezinih roditelja. Međutim, kao vrlo optimistično dijete, Angel je potapšala dječaka po ramenu i rekla „bok“.

Cypres nije mogla vjerovati kakav je bio odgovor njezine kćeri na nasilje, sjala je od ponosa.

Cypres i dale nisu mogli skupiti 8000 dolara za uklanjanje izrasline. Na svu sreću, Interplast ih je poslao u Children First Foundation.

Interplast je neprofitabilna organizacija kojoj je cilj omogućavanje besplatne estetske kirurgije ljudima u zemljama razvoja u dijelu Azije.

U rujnu, 2016. Children First Foundation odvela je Angel i Dalea u Australiju na sudbonosnu operaciju.

Foto: Theage.co.au
Foto: Theage.co.au

Operacija lica je trajala 4 sata

Tijekom četverosatne operacije doktori su uklonili 200g izrasline s lica malene Angel. Nakon toga su upotrijebili kost iz njezina kuka kako bi joj zatvorili lubanju.

Zajvaljujući Interplastu i Children First, Angel je po prvi puta jasno vidjela.

Foto: Theage.co.au
Foto: Theage.co.au

Sada, kao četverogodišnjakinja, ova predivna mala djevojčica je sretnija nego ikada. Ona i njezina obitelj proslavili su njezin rođendan u studenom, 2016.

Budući da su objavili svoju priču, poruke ljubavi i podrške slijevaju se na Angel i njezinu obitelj.

af-600x462
Foto: Theage.co.au

Podijelite Angelinu inspirativnu priču (i sretan završetak) sa svojim prijateljima.

NAJNOVIJE!