Potvrđen život nakon smrti: Znanstvenici pronašli dokaze da ljudska svijest nadilazi grob

Kada tijelo umre, ljudska svijest i dalje živi. Ljudska svijest nadilazi grob. To je zaključak kojeg je donio Roger Penrose, vrlo ugledni engleski fizičar, matematičar i filozof, piše Express.

Penrose kaže da se njegova teorija temelji na znanstvenim dokazima. Kaže kako je zajedno sa svojim timom pronašao dokaze da proteinske mikrocjevčice (mikrotubuli) – strukturna komponenta ljudskih stanica – nosi kvantne podatke pohranjene na subatomskom nivou“, misleći na ljudsku svijest.

„Ako osoba privremeno umre, ta se kvantna informacija otpušta iz mikrocjevčica u svemir. No, ako oživi, kvantne informacije se kanaliziraju natrag u mikrocjevčice, i to je ono kada se pojavi svjetlo u iskustvu bliske smrti“, objasnio je Penrose.

VIDI OVO: Ljudska duša nakon smrti: Što se s njom događa?

Nakon što naše tijelo umre, izvan njega postoji beskonačnost

Teorija britanskog znanstvenika slaže se s otkrićem poznatog Instituta Max Planck za fiziku u Munichu, koje tvrdi da je „fizički svemir u kojem živimo samo naša percepcija, a nakon što naše tijelo umre, izvan njega postoji beskonačnost.“

Dr. Hans-Peter Durr, bivši ravnatelj Instituta, još je objasnio: „Ono što smatramo ovdje i sada, ovaj svijet, zapravo je samo materijalni nivo koji nam je razumljiv. Izvan toga postoji beskonačna stvarnost koja je mnogo veća.“

VIDI OVO: Što se događa odmah nakon smrti? U Bibliji nalazimo odgovor

Biblija govori o ljudskoj besmrtnoj duši

Međutim, ova najnovija znanstvena otkrića nisu zapravo ništa novo budući da Biblija već govori o čovjekovoj besmrtnoj duši.

Pastor Dan Delzell iz Nebraske naveo je najmanje tri stiha koji o tome govore:

  • „I ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a dušu ne mogu ubiti; nego se radije bojte onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.“ (Matej 10,28)
  • „Tko vjeruje u Sina, ima život vječni, a tko ne vjeruje Sinu, neće vidjeti života, nego gnjev Božji ostaje na njemu.“ (Ivan 3,36)
  • „Zaista, zaista, kažem vam, tko vjeruje u mene, ima život vječni.“ (Ivan 6,47)

Delzell je rekao da mnogi znanstvenici, od kojih su mnogi kršćani, također zaključuju da svijest nadilazi grob.

Međutim, upozorio je da ne pružaju sva iskustva bliska smrti točan opis onoga što se događa nakon smrti.

Ljudi će na kraju doživjeti mnogo više od samo iskustva bliske smrti. „Doslovno ćemo prijeći na drugu stranu“, rekao je Delzell.

Shvativši to, pitao je čitatelje: „Jeste li spremni za susret sa svojim Stvoriteljem i svojim Sucem?“

„Bilo bi mudro da se pokajete za svoje grijehe i pouzdate u Isusa da ih opere. Osim ako ste jedina osoba na planeti koja neće doživjeti stanje svijesti koja nadilazi grob“, rekao je Delzell.

NAJNOVIJE!