Molitva da u Novoj godini Bog bude na prvom mjestu

Molitva za Novu godinu nam je svima potrebna na početku novog razdoblja. Neka Bog bude na prvom mjestu u Novoj godini!

Nova godina može donijeti pomiješane emocije i uspomene mnogima od nas. Neki su možda imali najbolju godinu do sada i iščekuju još bolju. Drugi su možda preživljavali jednu tešku bitku za drugom. Nova kalendarska godina donosi snažnu nadu da će stvari biti bolje, mada su rane koju su tek počele zacjeljivati ​​još uvijek svježe.

Bilo da ste upravo prošli kroz najsjajniju godinu svog života, ili vam je izuzetno drago da je ova godina konačno gotova, istina i dalje vrijedi. Niste sami. Nikada.

Naš Bog je “Bog s nama”. S proslavom rođenja našeg Kralja koja upravo prolazi, imamo podsjetnik koji nam daje snagu da uplovimo u novi, svježi početak. On je Emanuel, Bog s nama. I ako se okolnosti i ljudi oko nas mijenjaju, naš Bog se nikada ne mijenja.

Molitva da Bog ostane na prvom mjestu ove Nove godine:

“Dragi Bože,

Hvala Ti što činiš sve novo. Hvala za sve što si dopustio da nam se dogodi tijekom protekle godine, i za dobre i za teške stvari, koje su nas podsjetile koliko si nam potreban da se oslonimo na Tvoju prisutnost svakog dana.

Molimo da nas Tvoj Duh vodi cijelim putem u ovoj Novoj godini. Molimo da upravljaš našim odlukama, i da naša srca žele Tebe više od svega ostalog. Molimo da otvoriš vrata koja je potrebno otvoriti, i zatvoriš ona koja je potrebno zatvoriti. Molimo da nam pomogneš odreći se stvari za koje si nam rekao da su za nas loše, i strpljivo čekamo one koje tek trebaju doći. Molimo Tvoju pomoć da prije svega tebe tražimo, iznad svakog sna ili želje koju si stavio u naše srce.

Molimo Tvoju mudrost, Tvoju snagu i silu, da uvijek budu uz nas. Molimo da nas osnažiš i ohrabriš za ono što nam dolazi. Daj nam sposobnost iznad naše sposobnosti, neka Tvoji darovi slobodno teku kroz nas, tako da naši životi Tebe proslavljaju, i da drugi dođu Tebi.

Molimo da nas držiš daleko od zamki iskušenja. Da nam šapneš na uho kada trebamo bježati, te da nam šapneš u srce kada trebamo ostati i boriti se.

Molimo za Tvoju zaštitu nad našom obitelji i prijateljima. Molimo da nas Tvoja ruka prekrije i drži nas daleko od namjera neprijatelja, da Ti budeš barijera koja nas okružuje, da budemo sigurni u Tvojim rukama. Molimo za Tvoje razumijevanje i uvid iznad naših godina, da razumijemo Tvoju volju, čujemo Tvoj glas i upoznamo Tvoje putove.

Oprosti nam za vremena kada smo pokušavali biti dovoljni sami sebi, kada smo zaboravili kako si nam potreban, i kada smo živjeli neovisno od Tvog Duha. Oprosti nam što smo dozvolili da strah i briga kontroliraju naše misli, i što smo dozvolili da ponos i sebičnost unesu kaos u naš život. Oprosti nam što nismo išli Tvojim putovima i što smo živjeli daleko od Tvoje prisutnosti.

Priznajemo našu svježu i novu potrebu za Tobom. Tražimo da učiniš sve novo, u našim srcima, mislima, životima, u godini koja dolazi. Molimo da se osvježimo u Tebi.

Neka se Tvoje riječi istine ukorijene u nama, neka ostanemo usredotočeni na ono što je čisto i ispravno, daj nam snage da budemo poslušni Tvojoj riječi. A kada nas neprijatelj podsjeti na ono što smo činili, kada baca laži i napada nas, vjerujemo da će Tvoj glas biti glasniji i snažniji dok nas podsjeća smo sigurni s Tobom i da Tvoji planovi i namjere za nas neće propasti. Molimo da budeš naš Čuvar pozadi i sprijeda, da utabaš naš put, ukloniš prepreke i popuniš rupe. Gospodine vodi nas u Tvoju zemlju.

Molimo da se pobrineš za naše potrebe, tražimo Tvoju milost i naklonost. Tražimo da nas prekriju Tvoji blagoslovi, molimo se da nam pomogneš da napredujemo i ispunimo svaki plan koji stavio u naše srce. Molimo da drugi vide Tvoju dobrotu i kažu da smo: “sjeme što ga Jahve blagoslovi.”

Pomogni da budemo poznati kao veliki darodavatelji, budemo velikodušni i ljubazni, pomogni nam da gledamo i na potrebe drugih, a ne da samo brinemo o našim.

Neka budemo oni koji vole istinu, i neka plodovi Tvog Duha budu očigledni u našem životu – Tvoja ljubav, radost, mir, strpljenje, ljubaznost, dobrota, vjernost, nježnost i samokontrola.

Neka Tvoje svjetlo sja na nas, kroz nas i u nama. Daj da promijenimo stvari u ovom svijetu, za Tvoju slavu i svrhu. Postavi Tvoj put pred nas. Neka svi Tvoji planovi uspiju. Daj da mi oslikavamo Tvoj mir i nadu u svijetu kome je očajnički potrebna Tvoja prisutnost i iscjeljenje.

Neka Tebi pripadne slava i čast, ove Nove godine, i zauvijek.

U Isusovo ime, amen.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!

Gdje je Isus pokopan

Gdje je Isus pokopan?

Poncije Pilat

Tko je bio Poncije Pilat?