Podijeli objavu
u Isusovo ime tri riječi
Foto: Pixabay

Tri “magične” riječi impulzivno su izašle iz usta zaprepaštenog čovjeka kada je ugledao djevojku kako vrišti od bolova u zapaljenom automobilu na autoputu u Teksasu. Tri riječi bile su: ”U Isusovo ime”.

Te riječi spasile su 22-godišnju Mishelle od vatrene smrti, a mnogi vjeruju da je riječ o pravom čudu.

Scot Love kaže da je putovao za San Antonio kada je čuo buku nedaleko od mjesta gdje je stao.

Tada je na autoputu ugledao zapaljeni automobil te instinktivno požurio spasiti ljude koji su bili zarobljeni unutra.

Prednji dio vozila je u potpunosti zahvatio plamen, a gorivo je bilo sa strane, tako da je bio nemoguć pristup prednjim vratima, rekao je muškarac.

Mischelle je nastavljala vikati: “Ne možeš me ostaviti! Gorim! Gorim!”

Love je osjetio kako odmah treba nešto učiniti bez obzira na posljedice za njegov život. Dok je razmišljao što da učini, tri riječi su izašle iz njegovih usta.

“Nisam o tome razmišljao – rekao sam: ‘U Isusovo ime’ te ponovio još jednom. Rekao sam, ‘U Isusovo ime’, a kada sam izgovorio drugi put, rekla mi je ‘Noge su mi slobodne!”’

Potom sam uhvatio ženu ispod ruku nakon čega je bez problema izašla van.

Love je već razgovarao s ocem djevojke koji mu je potvrdio da se oporavlja od nesreće.

IMAŠ KOMENTAR?

Nakon napuštanja ateizma, Zuckerberg otkrio molitvu koju pjeva svojoj kćerki svake noći prije spavanja! Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je prije nekoliko mjeseci zapanjio kada je na svojoj društvenoj mreži objavio da je napustio ateizam.
Kada osjećate da vam se život raspada, ova spoznaja može sve promijeniti! Kada osjećate da vam se život raspada, spoznaja o tome što možete promijeniti - i što ne možete - može biti neophodna.
Pobjeda nad Golijatima u našim životima Iako možda mislimo o sebi kao ljudima koji vole mir, kad jednom predamo svoje živote Isusu, ulazimo u ratnu zonu.
Učitelj je svaki dan tukao učenika: Jednog dana pao je na koljena moleći ga za oprost! Zbog siromaštva ova dva brata nemaju dvije školske uniforme (tj. košulje), već jednu.
Ponosno nosi svoju nemoćnu majku na rukama gdje god da ide i hrani je, baš kao što je ona njega u djetinjstvu Ovaj post je na Facebooku imao više od milijun pregleda, a fotografirano je u bolnici u Tajvanu.
Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato! Podizanje djece kao samohrani roditelj može izgledati kao nemogući izazov većinu dana - iz škole na sport, večera i vrijeme za maženje, jednostavno je...