ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena.

Ovoga puta pročitajte riječi Isusa Krista iz Lukinog evanđelja 21,7-33 s porukom – približilo se Kraljevstvo nebesko!

Tada su ga upitali: “Učitelju, kada će to biti i što će biti znak da je došlo vrijeme da se to dogodi?” A on je rekao:

“Pazite da ne budete zavedeni! Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Krist’ i ‘Vrijeme se približilo’.

Nemojte ići za njima!  A kad čujete za ratove i nemire, ne plašite se! Jer to se mora najprije dogoditi, ali neće odmah doći kraj.” Zatim im je rekao: “Narod će ustati na narod i kraljevstvo na kraljevstvo. I bit će jakih potresa i po raznim mjestima bit će pošasti i gladi. Bit će strahota i velikih znakova s neba.  A prije svega toga dignut će na vas ruke, progonit će vas i predavati u sinagoge i zatvore i voditi vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega.

To će vam biti prilika da svjedočite. Stoga nemojte unaprijed smišljati što ćete reći u svoju obranu, jer ja ću vam dati riječi i mudrost kojima se svi vaši protivnici zajedno neće moći suprotstaviti niti će ih moći osporiti. A predavat će vas čak i roditelji, braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. I svi će vas mrziti zbog imena mojega.  Ali neće vam pasti ni vlas s glave.  Ustrajnošću svojom steći ćete duše svoje.

Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska i utabori se oko njega, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!  Tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! Oni koji budu u gradu neka ga napuste, a koji budu u selima neka ne ulaze u grad! Jer to su dani u koje će se pravda izvršiti, da se ispuni sve što je napisano.

Teško trudnicama i dojiljama u te dane! Jer će strašna nevolja snaći ovu zemlju i gnjev će se izliti na ovaj narod. Past će od oštrice mača i odvest će ih u zarobljeništvo među sve narode. I Jeruzalem će gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca. I bit će znakovi na suncu,  mjesecu i zvijezdama, a narode na zemlji obuzet će tjeskoba i osjećaj nemoći zbog huke mora i valova,  i ljudi će tada gubiti svijest od straha i očekivanja onoga što će zadesiti svijet,  jer će se sile nebeske uzdrmati.  I tada će vidjeti Sina čovječjega  kako dolazi u oblaku sa silom i velikom slavom.  A kad se sve to počne zbivati, uspravite se i podignite glave, jer se približava izbavljenje vaše.”

Zatim im je ispričao usporedbu: “Pogledajte smokvu i sva ostala stabla! Kad vidite da su već propupala, i sami znate da je blizu ljeto.  Tako i vi, kad vidite da se sve to događa, znajte da je blizu kraljevstvo Božje!  Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi.  Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći.

IZVOR:Dnevno.hr

NAJNOVIJE!

Gdje je Isus pokopan

Gdje je Isus pokopan?

Poncije Pilat

Tko je bio Poncije Pilat?