Podijeli objavu
Na Boga uvijek možete računati
Foto: Pixabay

“Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene.” (Jakovljeva 1,17)

Kada se sve oko vas mijenja, važno je da se sjetite da je Bog i dalje vaš Otac. Nikad vas neće iznevjeriti. Možete računati na Njega. On je dobar oslonac. On je dostojan vašeg povjerenja.

Jakovljeva 1,17 govori: “Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene.” Bog se ne mijenja, On je uvijek isti Otac.

Ljudski očevi su često nepredvidivi. Razgovarao sam s ljudima koji su govorili: “Dok sam odrastao nikad nisam znao kako će se moj otac ponašati prema meni. Nisam znao hoće li biti tih ili nasilan. Nisam znao hoće li me udariti ili zagrliti. Nikada nisam znao hoće li me prihvatiti ili odbaciti. “Nedosljedni očevi odgajaju nesigurnu djecu.

Ali Bog nije ćudljiv. Vaš nebeski Otac je dosljedan. Jedna stvar na koju možete računati je da se Bog uvijek isto ophodi prema vama.

Biblija u 2. Timoteju 2,13 govori: “Ako ne budemo vjerni, on vjeran ostaje. Ta ne može sebe zanijekati!”

Znamo da se svijet mijenja brže nego ikada prije. Alvin Toffler je napisao knjigu nazvanu “Budući Šok”, u kojoj je rekao da u vrijeme brze promjene, ljudima je potrebno otok stabilnosti. Kada sve ostalo nestane, potrebno vam je nešto u životu što se nikada ne mijenja, sidro za vašu dušu. Potrebno vam je otok stabilnosti da biste podnijeli stres.

Postoji samo jedan problem: Na ovom planetu ništa nije trajno. Postoji samo jedna stvar na koju možete računati i koja se nikada neće promijeniti: dosljednost brižne ljubavi vašeg nebeskog Oca.

“Moj Bog je nepromjenjiv u svojoj ljubavi prema meni.” (Psalam 59,10) (parafrazirano)

Na ovo možete računati.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Pastorrick.com

IMAŠ KOMENTAR?

Kada osjećate da vam se život raspada, ova spoznaja može sve promijeniti! Kada osjećate da vam se život raspada, spoznaja o tome što možete promijeniti - i što ne možete - može biti neophodna.
Pobjeda nad Golijatima u našim životima Iako možda mislimo o sebi kao ljudima koji vole mir, kad jednom predamo svoje živote Isusu, ulazimo u ratnu zonu.
Učitelj je svaki dan tukao učenika: Jednog dana pao je na koljena moleći ga za oprost! Zbog siromaštva ova dva brata nemaju dvije školske uniforme (tj. košulje), već jednu.
Ponosno nosi svoju nemoćnu majku na rukama gdje god da ide i hrani je, baš kao što je ona njega u djetinjstvu Ovaj post je na Facebooku imao više od milijun pregleda, a fotografirano je u bolnici u Tajvanu.
Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato! Podizanje djece kao samohrani roditelj može izgledati kao nemogući izazov većinu dana - iz škole na sport, večera i vrijeme za maženje, jednostavno je...
Nakon abortusa uzela je nož i htjela si prerezati vene. Iznenada je čula GLAS zbog kojega je odmah ispustila nož! Christa March je bila spremna pozdraviti se s ovim svijetom, tako što je željela prerezati vene nožem za meso, kada je čula snažan glas u svojoj glavi...