Podijeli objavu
čovjek drvo
Foto: Daily Mail

Abul Bajandar (27), vozač rikše iz Bangladeša, koji je zbog velikih drvenastih izraslina po koži dobio naziv čovjek drvo, preživio je u posljednjih godinu dana 16 operacija tijekom kojih su mu liječnici uklonili više od pet kilograma tih izraslina.

Pročitajte u nastavku njegovu tužnu životnu priču koja napokon dobiva pozitivniju stranu.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Abudlovu bolest izaziva nasljedna genetska bolest epidermodisplazija veruciformis koja je toliko rijetka da je on jedan od četvero ljudi na svijetu kojima je dijagnosticirana.

Liječnici su u Medicinskom centru u Daki počeli s tretmanima i operacijama prije godinu dana. Ukoliko izrasline ne počnu ponovo izbijati, Bajandar će biti prvi zabilježni slučaj izlječenja ovog rijetkog oboljenja, što je revolucionarno postignuće u povijesti medicine, kaže Samantha Lal Sen, koordinator plastične kirurgije Sveučilišne medicinske klinike u Daki.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Operirali smo ga najmanje 16 puta da bismo uklonili izrasline. Šake i stopala sada izgledaju gotovo potpuno normalno. Bit će otpušten iz bolnice za mjesec dana, poslije nekoliko manjih kirurških intervencija da bi mu šake dobile savršen oblik”, kaže doktorica Lal Sen i dodaje da su se njegove šake i stopala skoro potpuno oporavili.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

”Nisam mislio da ću ikada više moći držim svoju djecu u rukama. Sada se osjećam mnogo bolje. Mogu držim svoju kćerku u krilu i da se igram s njom. Ne mogu dočekati da se vratim kući”, presretan je Bajandar, koji je trpio strahovite bolove.

covjek-drvo-4

Bajandar je iz siromašnog sela na jugu Kulna, na obali oceana. Surpugu Halimu Hatun upoznao je dok je još bio zdrav, ali se razbolio prije nego što se vjenčali protiv volje njenih roditelja. Otkako je na liječenju, svi zajedno žive u bolnici.

Do sada je ova bolest imala samo fatalnu završnicu. Tako je prošle godine preminuo najpoznatiji čovjek drvo, Indonežanin Dede Kosvara (42).

Nadamo se da Bajandar neće završiti na sličan način te da mu izrasline neće više stvarati problem u životu.

Izvor: Daily Mail/Novi.ba

IMAŠ KOMENTAR?

Kada osjećate da vam se život raspada, ova spoznaja može sve promijeniti! Kada osjećate da vam se život raspada, spoznaja o tome što možete promijeniti - i što ne možete - može biti neophodna.
Pobjeda nad Golijatima u našim životima Iako možda mislimo o sebi kao ljudima koji vole mir, kad jednom predamo svoje živote Isusu, ulazimo u ratnu zonu.
Učitelj je svaki dan tukao učenika: Jednog dana pao je na koljena moleći ga za oprost! Zbog siromaštva ova dva brata nemaju dvije školske uniforme (tj. košulje), već jednu.
Ponosno nosi svoju nemoćnu majku na rukama gdje god da ide i hrani je, baš kao što je ona njega u djetinjstvu Ovaj post je na Facebooku imao više od milijun pregleda, a fotografirano je u bolnici u Tajvanu.
Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato! Podizanje djece kao samohrani roditelj može izgledati kao nemogući izazov većinu dana - iz škole na sport, večera i vrijeme za maženje, jednostavno je...
Nakon abortusa uzela je nož i htjela si prerezati vene. Iznenada je čula GLAS zbog kojega je odmah ispustila nož! Christa March je bila spremna pozdraviti se s ovim svijetom, tako što je željela prerezati vene nožem za meso, kada je čula snažan glas u svojoj glavi...