BOG GA POGLEDAO: Sjećate se čovjeka s čudnom bolesti zbog koje mu ruke i noge liče na drvo? Pogledajte kako danas izgleda

Abul Bajandar (27), vozač rikše iz Bangladeša, koji je zbog velikih drvenastih izraslina po koži dobio naziv čovjek drvo, preživio je u posljednjih godinu dana 16 operacija tijekom kojih su mu liječnici uklonili više od pet kilograma tih izraslina.

Pročitajte u nastavku njegovu tužnu životnu priču koja napokon dobiva pozitivniju stranu.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Abudlovu bolest izaziva nasljedna genetska bolest epidermodisplazija veruciformis koja je toliko rijetka da je on jedan od četvero ljudi na svijetu kojima je dijagnosticirana.

Liječnici su u Medicinskom centru u Daki počeli s tretmanima i operacijama prije godinu dana. Ukoliko izrasline ne počnu ponovo izbijati, Bajandar će biti prvi zabilježni slučaj izlječenja ovog rijetkog oboljenja, što je revolucionarno postignuće u povijesti medicine, kaže Samantha Lal Sen, koordinator plastične kirurgije Sveučilišne medicinske klinike u Daki.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Operirali smo ga najmanje 16 puta da bismo uklonili izrasline. Šake i stopala sada izgledaju gotovo potpuno normalno. Bit će otpušten iz bolnice za mjesec dana, poslije nekoliko manjih kirurških intervencija da bi mu šake dobile savršen oblik”, kaže doktorica Lal Sen i dodaje da su se njegove šake i stopala skoro potpuno oporavili.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

”Nisam mislio da ću ikada više moći držim svoju djecu u rukama. Sada se osjećam mnogo bolje. Mogu držim svoju kćerku u krilu i da se igram s njom. Ne mogu dočekati da se vratim kući”, presretan je Bajandar, koji je trpio strahovite bolove.

covjek-drvo-4

Bajandar je iz siromašnog sela na jugu Kulna, na obali oceana. Surpugu Halimu Hatun upoznao je dok je još bio zdrav, ali se razbolio prije nego što se vjenčali protiv volje njenih roditelja. Otkako je na liječenju, svi zajedno žive u bolnici.

Do sada je ova bolest imala samo fatalnu završnicu. Tako je prošle godine preminuo najpoznatiji čovjek drvo, Indonežanin Dede Kosvara (42).

Nadamo se da Bajandar neće završiti na sličan način te da mu izrasline neće više stvarati problem u životu.

Izvor: Daily Mail/Novi.ba

NAJNOVIJE!