Podijeli objavu
Predivno Božje obećanje potlačenim i umornim kršćanima
Foto: Stocksnap.io

„A Bog svake milosti, koji nas je pozvao u svoju vječnu slavu po Kristu Isusu, nakon što malo pretrpite, usavršit će vas, učvrstiti, ojačati, utvrditi“ (1. Petrova 5,10).

Ponekad usred nevolja i uobičajenih stresova svakodnevnog života, možda vapimo: „Koliko još dugo, Gospodine? Ne mogu vidjeti ništa osim današnje boli. Što sutra donosi? Hoćeš li biti i u toj nevolji?“

Ovo je pitanje sasvim žurno, budući da je Isus rekao: „I svi će vas mrziti zbog imena mojega. Ali tko ustraje do svršetka, taj će se spasiti“ (Marko 13,13). Drhtimo na pomisao da ne budemo „od onih koji otpadaju na propast“ (Hebrejima 10,39). Ne igramo igrice. Trpljenje je strašna prijetnja vjeri u buduću Božju milost.

Stoga je divno čuti Petrovo obećanje potlačenim i umornim kršćanima: „A Bog svake milosti, koji nas je pozvao u svoju vječnu slavu po Kristu Isusu, nakon što malo pretrpite, usavršit će vas, učvrstiti, ojačati, utvrditi“ (1. Petrova 5,10).

Sigurnost da neće odlagati i dozvoliti da trpimo više nego što možemo podnijeti, da će ukloniti nedostatke koje oplakujemo, te da će zauvijek zaustaviti ono što se toliko dugo klima – ta sigurnost dolazi od Boga „svake milosti“.

Bog nije Bog neke milosti – poput zastarjele milosti. On je „Bog svake milosti“ – uključujući beskonačnih, neiscrpnih zaliha buduće milosti, pomoću kojih moramo izdržati do kraja.

Vjera u tu buduću milost, ojačana sjećanjem na proteklu milost, jest ključ za ustrajanje na uskom i tijesnom putu koji vodi u život.

Autor: John Piper; Prijevod: Vesna L.; Izvor: DesiringGod.org

IMAŠ KOMENTAR?

Kada osjećate da vam se život raspada, ova spoznaja može sve promijeniti! Kada osjećate da vam se život raspada, spoznaja o tome što možete promijeniti - i što ne možete - može biti neophodna.
Pobjeda nad Golijatima u našim životima Iako možda mislimo o sebi kao ljudima koji vole mir, kad jednom predamo svoje živote Isusu, ulazimo u ratnu zonu.
Učitelj je svaki dan tukao učenika: Jednog dana pao je na koljena moleći ga za oprost! Zbog siromaštva ova dva brata nemaju dvije školske uniforme (tj. košulje), već jednu.
Ponosno nosi svoju nemoćnu majku na rukama gdje god da ide i hrani je, baš kao što je ona njega u djetinjstvu Ovaj post je na Facebooku imao više od milijun pregleda, a fotografirano je u bolnici u Tajvanu.
Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato! Podizanje djece kao samohrani roditelj može izgledati kao nemogući izazov većinu dana - iz škole na sport, večera i vrijeme za maženje, jednostavno je...
Nakon abortusa uzela je nož i htjela si prerezati vene. Iznenada je čula GLAS zbog kojega je odmah ispustila nož! Christa March je bila spremna pozdraviti se s ovim svijetom, tako što je željela prerezati vene nožem za meso, kada je čula snažan glas u svojoj glavi...