POVIJESNI DOGAĐAJ: Donald Trump namjerava premjestiti veleposlanstvo SAD-a u Jeruzalem

donald trump jeruzalem

Ako novoizabrani predsjednik Donald Trump ispuni svoje obećanje da premjesti veleposlanstvo SAD-a u Jeruzalem, to će se smatrati “objavljivanjem rata” svim muslimanima, rekao je sudac višeg šerijatskog suda Mahmoud Al-Habbash u petak.

“A evo kojom će ranom Jahve udariti sve narode koji budu zavojštio na Jeruzalem: meso će im se raspadati dok budu na nogama; oči će im trunuti u dupljama, jezik gnjiti u ustima.” Zaharija 14,12

Palestinci smatraju Jeruzalem svojom prijestolnicom, i borit će se do smrti ako predsjednik Trump prizna da Jeruzalem pripada Židovima.

“Nova američka administracija namjerava prebaciti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem. Jednostavno rečeno, na smiren i racionalni način, nedvosmislenim riječima kojim nije potrebno dalje objašnjavanje: Takav potez, za svakog muslimana, je objava rata svim muslimanima”, rekao je Habbash u svom govoru u petak na službenoj televiziji stranke Palestinskog Autoriteta.

Govor, kojem je nazočio palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, je prevedeo izraelski nadglednik palestinskih medija.

“Nismo ničiji neprijatelji, i ne želimo biti. Nismo neprijatelji SAD-a i ne želimo biti. Međutim, kada nešto naškodi našoj vjeri, i našem postojanju, ne možemo samo stajati sa strane i gledati”, rekao je Habbash, koji je stariji pomoćnik Abbasu.

“Okupirani Jeruzalem je naša vječna prijestolnica, prijestolnica našeg postojanja i prijestolnica naše države. U politici, mogu se napraviti kompromisi tu i tamo. U politici može biti pregovora. Međutim, kada je u pitanju religija, vjera, moralni stavovi, etika i povijest, ne može biti kompromisa”, dodao je.

Trumpov tim je naglasio da je novi predsjednik “čvrsto predan” da premjesti američko veleposlanstvo u izraelski glavni grad što je prije moguće.

5 stvari kojima možete u trenu ubiti vaš brak Vrlo je lako ubiti brak. Možda ćete se iznenaditi kako je to lako učiniti.
Dvije godine nakon što mu je supruga preminula, muž otkriva njezinu tajnu koja ga je dovela do suza Dvije godine nakon što je Brenda izgubila svoju borbu s rakom jajnika, njezin muž David je primio posebnu poruku od nje.
Roditelji su se počeli opraštati od svoje kćerke veličine teniske loptice – nekoliko tjedana kasnije doktori ne mogu vjerovati svojim očima Roditelji Hannah Wicks i Steve McSween su radosno i uzbuđeno čekali rođenje svoje kćerke. Ali trudnoća nije tekla kako su očekivali.

IMAŠ KOMENTAR?