Podijeli objavu
donald trump jeruzalem

Ako novoizabrani predsjednik Donald Trump ispuni svoje obećanje da premjesti veleposlanstvo SAD-a u Jeruzalem, to će se smatrati “objavljivanjem rata” svim muslimanima, rekao je sudac višeg šerijatskog suda Mahmoud Al-Habbash u petak.

“A evo kojom će ranom Jahve udariti sve narode koji budu zavojštio na Jeruzalem: meso će im se raspadati dok budu na nogama; oči će im trunuti u dupljama, jezik gnjiti u ustima.” Zaharija 14,12

Palestinci smatraju Jeruzalem svojom prijestolnicom, i borit će se do smrti ako predsjednik Trump prizna da Jeruzalem pripada Židovima.

“Nova američka administracija namjerava prebaciti svoje veleposlanstvo u Jeruzalem. Jednostavno rečeno, na smiren i racionalni način, nedvosmislenim riječima kojim nije potrebno dalje objašnjavanje: Takav potez, za svakog muslimana, je objava rata svim muslimanima”, rekao je Habbash u svom govoru u petak na službenoj televiziji stranke Palestinskog Autoriteta.

Govor, kojem je nazočio palestinski predsjednik Mahmoud Abbas, je prevedeo izraelski nadglednik palestinskih medija.

“Nismo ničiji neprijatelji, i ne želimo biti. Nismo neprijatelji SAD-a i ne želimo biti. Međutim, kada nešto naškodi našoj vjeri, i našem postojanju, ne možemo samo stajati sa strane i gledati”, rekao je Habbash, koji je stariji pomoćnik Abbasu.

“Okupirani Jeruzalem je naša vječna prijestolnica, prijestolnica našeg postojanja i prijestolnica naše države. U politici, mogu se napraviti kompromisi tu i tamo. U politici može biti pregovora. Međutim, kada je u pitanju religija, vjera, moralni stavovi, etika i povijest, ne može biti kompromisa”, dodao je.

Trumpov tim je naglasio da je novi predsjednik “čvrsto predan” da premjesti američko veleposlanstvo u izraelski glavni grad što je prije moguće.

IMAŠ KOMENTAR?

Kada osjećate da vam se život raspada, ova spoznaja može sve promijeniti! Kada osjećate da vam se život raspada, spoznaja o tome što možete promijeniti - i što ne možete - može biti neophodna.
Pobjeda nad Golijatima u našim životima Iako možda mislimo o sebi kao ljudima koji vole mir, kad jednom predamo svoje živote Isusu, ulazimo u ratnu zonu.
Učitelj je svaki dan tukao učenika: Jednog dana pao je na koljena moleći ga za oprost! Zbog siromaštva ova dva brata nemaju dvije školske uniforme (tj. košulje), već jednu.
Ponosno nosi svoju nemoćnu majku na rukama gdje god da ide i hrani je, baš kao što je ona njega u djetinjstvu Ovaj post je na Facebooku imao više od milijun pregleda, a fotografirano je u bolnici u Tajvanu.
Otac je izbacio ženu i sinove iz kuće. 30 godina kasnije sin je ugledao konobaricu koja mu je izgledala poznato! Podizanje djece kao samohrani roditelj može izgledati kao nemogući izazov većinu dana - iz škole na sport, večera i vrijeme za maženje, jednostavno je...
Nakon abortusa uzela je nož i htjela si prerezati vene. Iznenada je čula GLAS zbog kojega je odmah ispustila nož! Christa March je bila spremna pozdraviti se s ovim svijetom, tako što je željela prerezati vene nožem za meso, kada je čula snažan glas u svojoj glavi...