5 grijeha o kojima svećenici i pastori ne vole govoriti

Ovdje se nalazi 5 grijeha o kojima većina svećenika ili pastora ponekad izbjegava govoriti.

Zajednički život

Ovo je jedna od najzapostavljenijih tema u današnjim crkvama. Svećenici (pastori) se možda boje reći nešto o parovima koji žive zajedno u izvanbračnoj zajednici jer znaju da bi neki prestali dolaziti u crkvu, ali zajednički život je samo za one koji su u vjenčani. Mi bismo trebali izbjegavati svaku zlu priliku (1 Sol 5,22).

Razmislite o tome što bi susjedi rekli znajući da je netko kršćanin, a živi s partnerom u izvanbračnoj zajednici. Ovo uništava kršćansko svjedočanstvo i ostavlja dojam na druge da kršćani nisu ništa drugačiji od ostatka svijeta.

Proždrljivost

Ovo bi mogao biti jedan od najzapostavljenijih grijeha od svih grijeha uopće u Bibliiji. Proždrljivost spada među “Sedam glavnih grijeha“, ali se isto tako spominje u Novom zavjetu (Tit 1,12).

Ovo nije prozivanje pretilih ljudi jer isti možda imaju opravdan razlog za svoju pretilost. Postoji mnogo razloga zbog kojih osoba može biti pretila koji uopće ne moraju imati veze sa proždrljivošću, no, proždrljivost o kojoj ja govorim je pojava kad se netko neprestano prežderava iako već ima problema sa tjelesnom težinom.

Zloupotrebljavanje alkohola i duhana

Previše kršćana se upušta u konzumiranje alkohola i pušenje cigareta i u mnogo slučajeva to uništava njihovo svjedočanstvo za Krista.

Mi bismo trebali poštivati svoja tijela, hram Duha Svetoga; ali, previše će pastira izbjegavati ovu temu jer ne žele uvrijediti velik broj članova crkve koji vjerojatno puše i piju. Piti alkohol nije grijeh; ali opijanje jest.

Postoji razlika između toga kada kršćanin pije alkohol i kada ga konzumira u prekomjernim količinama.

Grijeh

Jednom sam čitao o muškarcu koji se vratio s bogoslužja i njegova ga je punica pitala o čemu je bila propovijed. On je rekao: „O grijehu.“ Ona je upitala: „Što je pastor rekao o tome?“ On je na to odgovorio: „Rekao je da je protiv grijeha.“

Često pastiri uopće ne pričaju o samom grijehu jer se mnogi znaju na neki način uvrijediti, ali baš zbog toga bi se i trebalo govoriti o istome jer tako rastemo u Božjoj milosti i spoznanju.

Iako mi nikada nećemo postići bezgrešnost dok god smo na zemlji, trebali bismo se truditi manje griješiti nego što smo griješili prošle godine, prije 5 godina pa čak ili pak prije 10 godina.

Davanje

Ovo je vrlo bolna tema za većinu propovjednika, međutim, Isus kaže čak nekoliko puta da bismo trebali davati bez očekivanja da će nam se išta vratiti i da bismo trebali davati drugima kako bi Bog blagoslovio onoga tko daje. Zanimljiva činjenica, Amerikanci koji su zaradili više od 10 000 $ dali su 2,3 % svojih prihoda vjerskim organizacijama, dok su oni koji su zaradili 70 000 $ i više,  dali tek 1,2%.

Tako su oni koji imaju manje dali više od onih koji imaju više. Neki dolaze u crkvu i ne daju ništa, a njihova djeca koriste dobrobiti  od vjeronauka, biblijskih studija, zapisa i drugih materijala koje crkva pruža besplatno.

Zaključak

Ove su teme mnogim svećenicima i pastorima danas tabu, a upravo su oni ti koji su pozvani koristiti Božju Riječ poput dvosjeklog mača, koji prodire i do onoga koji govori i onoga koji sluša (Hebr 4,12) s ciljem iscijeljenja.

Krist će ih (i mene) smatrati odgovornima za ono što su propovijedali, kao i za to što su izabrali ne propovijedati. Moramo se bojati isključivo Boga, a ne onoga što će čovjek misliti.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!