Ako je netko bezobrazan prema vama, OVAKO ćete izaći s njim na kraj

Nitko ne voli biti u društvu prostih i bezobraznih ljudi, ali prije ili kasnije, svatko od nas se mora nositi s njima. Zato vam donosimo pet učinkovitih načina da s njima izađete na kraj:

  1. Navedite ih da osjete kako imate razumijevanja za njih

Kada je osoba neprijatna prema vama, posljednje što očekuje je ljubaznost s vaše strane. Kažite im da razumijete njihov kut promatranja (čak i kada ne razumijete), i time ćete ih ostaviti bez teksta i razoružati.

  1. Zahvalite im se

Široko se nasmiješite i uputite im izraz zahvalnosti. To će im pokazati da ste bolja osoba od njih, ali i da vas njihovi zlobni komentari ne dotiču.

  1. Složite se s njima

To što netko govori negativnim tonom i negativnim riječima ne znači da nije u pravu. Ako je to slučaj, odajte im priznanje. Velika je šansa da će malo spustiti loptu, jer su agresivnim nastupom vjerojatno prikrivali nesigurnost. Kada im pokažete da se slažete s njima, spustit gard.

  1. Prekinite razgovor

Ako razgovor ne vodi nigdje, već se samo nižu negativni komentari, slobodno prekinite razgovor. U takvim situacijama morate pokazati čvrstinu i preuzeti kontrolu. Vi odlučujete kada je razgovor završen, ne oni.

  1. Nasmijte se

Kada ništa drugo ne pomogne, nasmijte se i produžite dalje.

NAJNOVIJE!