Izraelski rabin otkrio vrijeme Isusovog povratka, a slaže se s predviđanjima astronoma

Rabin Joseph Berger iz Jeruzalema predviđa da će se Isus Krist vratiti na Zemlju 2022. godine!

Naime, on smatra da će to biti dan kada će se sudariti dvije zvijezde koje će pokrenuti drevno proročanstvo, što objašnjava dugogodišnjim najavama da kada mesija bude dolazio, on će biti “u pratnji jedne ili više zvijezda.”

Ovo židovsko proročanstvo se poklapa i sa predviđanjima astronoma – da će se sudar zvijezda biti vidljiv na noćnom nebu kao vrlo jako svjetlo.

Astronom Larry Molnar kaže da su zvijezde koje su udaljene 1.800 svjetlosnih godina od Zemlje već eksplodirale, kao i da će sve to biti vidljivo s našeg planeta 2022. godine, piše britanski Daily Star.

“Ovo nije rođenje zvijezde normalnim putem. Ovo počinje sa dvije, već postojeće zvijezde, koje evoluiraju i koje se približavaju. Toliko su blizu da dodiruju jedna drugu. Nova zvijezda se formira od ove dvije postojeće. Eksplozije o kojima govorimo su dramatične. Zvijezde postaju tada 10.000 puta sjajnije”, rekao je profesor Molnar.

Nešto slično tvrde kako se spominje i u Bibliji, u Knjizi Brojeva.

Sa druge strane, izraelski astronom Ira Mačefski kaže da je ovaj solarni fenomen “Božje djelo”.

“Bog djeluje kroz prirodu, a astronomija i astrologija su vrlo upadljive znanosti u židovskom misticizmu”, kaže Mačefski.

On dodaje i da je sve to rezultat ostvarivanja 500 godina starog talijanskog proročanstva, što je dodatno podgrijalo strah od apokalipse.

Isus je po tom pitanju bio vrlo jasan: ”A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac. Pazite! Bdijte jer ne znate kada je čas.” (Marko 13,32-33)

NAJNOVIJE!