Ovako đavao koristi vaše slabosti da vas uništi

Ovo su četiri načina na koje đavao koristi vašu slabost protiv vas te donosimo nekoliko savjeta kako da se suprotstavite držeći se Boga.

Nije tajna da je sposobnost uvijek relativna. Svatko ima svoje snage i slabosti, i tako je Bog to zamislio. A ipak nekako neprijatelj i dalje koristi naše slabosti napastujući našu osobnost i sigurnost, a ponekad njegovi planovi uspijevaju.

2. Korinćanima 12,9 nam kaže: “Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje. Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova.”

Slabost nikad nije bila namijenjena biti oružjem neprijatelja kojim će prouzročiti grijeh i zbunjenost, već da bude Božje oruđe za izgradnju vjere i oslonca na Njega.

Ovo su četiri načina kako će neprijatelj iskoristiti vašu slabost protiv vas i kako da se suprotstavite držeći se Božjeg originalnog plana.

Strah jači od vjere

Kada je moguće, Sotona će nas često pokušati namamiti u grijeh, kada se suočavamo s neizvjesnošću. Mnogo puta su prvi učenici dozvoljavali da ih obuzme strah, a Isus bi ih uvijek ukorio, ukazujući s ljubavlju na njihovu malovjernost.

Slabosti u svjetlu Božje ljubavi će učiniti da se pouzdamo i u potpunosti oslonimo na Boga, a ne da sumnjamo u Njega. 1. Ivanova 4,18 nam objavljuje: “Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi. ”

Poraz umjesto slobode

Slabost će često voditi u grešku ili čak i poraz. U osobnom životu, uvijek sam vidio kako moja nesposobnost uzrokuje nezgode na poslu ili čak u mojoj obitelji. Ali usred poraza, siguran sam da Bog može i hoće okrenuti situaciju na dobro.

Ali ponekad smo u zabludi da Bog ne može pobijediti naše poraze. Zbog toga živimo u ropstvu, umjesto u slobodi. Izreke 4,16 nam govore: “jer padne li pravednik i sedam puta, on ustaje, a opaki propadaju u nesreći.”

Kajanje umjesto otkupljenja

Jedna od najomiljenijih igrački neprijatelja je naše kajanje. Igra se njime i želi da i mi to činimo. Ali Bog ima samo jednu želju za naše kajanje: Želi da sve položimo na podnožje križa, jer je Krist platio cijenu našeg otkupljenja od svih prošlih pogrešaka i poraza.

Već ste otkupljeni krvlju Krista od bilo kojeg grijeha ili slabosti. Božja snaga se očituje u našim slabostima. Sada možemo živjeti slobodno i biti posvećeni ne svojom snagom, već Božjom beskonačnom snagom.

Djela umjesto volje

Kada padnemo, i kada je očito da ne postoji nijedan mogući način da ispravimo stvari u svojoj snazi, Bog se pojavljuje. Ali ponekad nam đavao šapuće kao je Bog predaleko ili da je prezauzet kako bi nam pomogao.

Ali Bog obećava u Ponovljenim zakonu 31,6: “Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte se predati pred njima. Ta sâm Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti. ”

Naša hrabrost i povjerenje leži u Božjoj ugodnoj i savršenoj volji, ne u našim dobrim djelima. Možemo vjerovati Bogu usred naših slabosti jer On čini da nam sve ide na dobro.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!