Kada vam sljedeći put Sotona kaže da ste beskorisni, sjetite se ove Božje istine

Tko vam kaže da ste nedostojni, da niste dobri, da ste beskorisni Bogu? Tko vas podsjeća da ste slabi, bespomoćni, potpun neuspjeh? I tko vam govori da nikada neće postići Božje mjerilo?

Tko govori članovima tima za slavljenje da nisu dostojni pjevati slavopoje u Božjem domu ili glazbenicima da nisu dostojni svirati instrumente štovanja? Tko kaže redarima, starješinama, učiteljima nedjeljne škole, volonterima, ljudima u redovima da su nedostojni?

To nije tajna. Svi znamo odakle dolazi taj glas – od samog đavla. On vas želi držati uvjerenima da se Bog ljuti na vas.

Đavao, tužitelj braće, podsjeća vas na svaki grijeh i neuspjeh. On vam kaže: “Bog te ne može upotrijebiti dok to ne središ i ne učiniš se dostojnim.” Ne padajte na tu laž s dna pakla.

Mnoge ljude koji čitaju ovu poruku đavao je uvjerio da nisu dostojni da bi ikada bili upotrijebljeni od Boga. Opisuje li to i vas? Možda se čak osjećate nedostojni zvati se djetetom Gospodnjim. Gledate u svoj život i vidite nedosljednost i neuspjeh.

Dopustite da vam nešto priznam: ja se nikada nijednom nisam osjećao dostojnim visokog poziva kao propovjednika. Tijekom svih godina moje službe za Gospodina, uvijek sam bio pod paljbom tužbi da sam nedostojan govoriti za Boga, propovijedati, učiti druge, biti vođa.

To je istina, ja nisam dostojan pisati ovu poruku i vi niste dostojni podići svoje ruke slaveći Boga. Vidite, nitko nije dostojan – ne u našoj ljudskoj snazi i sili! Ali Isus nam je rekao: “Ja sam vas učinio dostojnima.”

“Jer kao što su nepokornošću jednoga čovjeka svi postali grešnici, tako će i pokornošću jednoga svi postati pravednici” (Rim 5,19).

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!