Ako si iscijeljen u Kristovim ranama, ovo je riječ za tebe …

Ako si iscijeljen u Kristovim ranama, slavi Iscjelitelja i priznaj ono što je učinio za tebe. Deset je gubavaca bilo iscijeljeno, ali samo se jedan vratio da zahvali Iscjeliteljevoj ruci…

Dragi prijatelju, ako si iscijeljen u Kristovim ranama, ovo je riječ za tebe: Iziđi iz svoga bolesnog društva; ostavi prijatelje koji su te zarazili grijehom. “Zato iziđite između njih i odvojite se – veli Gospodin” (2. Korinćanima 6,17).

Ako si iscijeljen, slavi Iscjelitelja i priznaj ono što je učinio za tebe. Deset je gubavaca bilo iscijeljeno, ali samo se jedan vratio da zahvali Iscjeliteljevoj ruci. Nemoj biti među nezahvalnom devetoricom (vidi Luka 17,12-19)!

Ako si pronašao Krista, priznaj njegovo ime. Priznaj ga onako kako je to on sam odredio: “Tko bude vjerovao i pokrstio se, spasit će se” (Marko 16,16). Kad ga tako priznaš, govorit ćeš za njega. Pričaj što je Isus učinio za tvoju dušu i posveti se svetom cilju da širiš poruku kojom si sam bio iscijeljen.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Ako poznaješ Krista, govori drugima o njemu. Ne znaš koliko je dobra u tome kad druge upoznaješ s Isusom, čak ako je to samo kroz neki letak ili izrecitiran redak iz Biblije. Dr. Valpy, pisac mnogih knjiga, napisao je sljedeći jednostavan stih svog priznanja vjere:

U miru daj da mi dah stane
da tvoje vidim spasenje!
Moji grijesi zaslužuju vječnu smrt,
ali Isus je umro za mene.

Valpy je umro i otišao, ali je taj stih dao dragom starom dr. Marshu, rektoru Beckenhama, koji ga je u svom uredu postavio na policu iznad kamina. Grof Roden je ušao i pročitao ga. “Hoćete li mi dati presliku ovog stiha?” pitao ga je ovaj dobar grof.

“Bit će mi drago”, rekao je dr. Marsh i dao mu presliku. Grof Roden ga je odnio kući i stavio na policu iznad svog kamina. General Taylor, junak Waterlooa, ušao je u tu prostoriju i zamijetio ga. Dok je sjedio s grofom Rodenom, čitao ga je i čitao, sve dok grof nije primijetio: “Rekao bih, prijatelju Taylore, da taj stih nosite u svom srcu.”

Ovaj je odgovorio: “Uistinu ga imam u srcu jer mi je srce uhvatilo njegovo značenje.” Bio je doveden Kristu upravo kroz taj stih.

General Taylor dao je taj stih jednom časniku u vojsci koji je odlazio u krimski rat. Taj se časnik vratio kući da umre i kad ga je dr. Marsh posjetio, rekao je u svojoj slabosti: “Dobri gospodine, je li vam poznat stih koji mi je dao general Taylor? On me doveo mome Spasitelju i sad umirem u miru.” Na iznenađenje dr. Marsha, ponovio je taj stih.

U miru daj da mi dah stane
da tvoje vidim spasenje!
Moji grijesi zaslužuju vječnu smrt,
ali Isus umro je za mene.

Razmisli o tome što su ova četiri retka učinila! Ohrabri se, ti koji si upoznao iscjeljujuću snagu Isusovih rana. Širi tu istinu svim sredstvima. Nije važno koliko ti je jezik siromašan. Širi je. Pričaj je svugdje i na svaki način, čak i kad ne možeš na neki drugi način nego prepisujući neki stih iz knjige duhovnih pjesama. Reci drugima da si iscijeljeni Isusovim ranama. Neka te Bog blagoslovi, dragi prijatelji!

Autor: Charles S. Price, Izvor: Put života

NAJNOVIJE!