Od početka školske godine, Josette Duran pakirala je svome sinu dva ručka. Kada je njen sin prvi puta došao sa neobičnim zahtjevom, razlog nije bio potpuno jasan. No, nakon malo istraživanja Duranino se srce slomilo na dva dijela. Stvar nije bila u tome da sinu nije bio dovoljan jedan ručak, nego je on dodatni ručak davao drugom dječaku.

dva ručka
Foto: Facebook

„Rekao je, ‘Ne, mama, to je za jednog malog dječaka u školi koji stalno sjedi sam i jedino što jede je malo voća’“, rekla je Duran. Majka neimenovanog dječaka nedavno je izgubila posao i nije mogla priuštiti školski ručak. Duran je bila upoznata sa situacijom te majke.

„Ovo me jako pogađa jer smo nekoliko godina prije moj sin i ja bili beskućnici,“ rekla je Duran. „Živjela sam u svom autu, prala sam ga u kupaonama, i nismo imali hrane.“

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Majka malog dječaka je saznala za Duraninu dobrotu i sastala se s ravnateljem škole da bi izgladila stvari.

Samohrana je majka u počeku ponudila platiti Duran, „Rekla je, ‘Ovoga, znam da ovo nije puno, no nedavno sam dobila posao i znam da si hranila moga sina’.“ No Duran nije mogla primiti ni novčića od samohrane majke.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Duran, koja trenira školski djevojački odbojkaški tim, bila je inspirirana nastojanjem samohrane majke da otplati svoj dug, te je odlučila sakupiti novac sama. Uz pomoć svog tima, Duran je prikupila 400 dolara. Svaki je novčić potrošen za otplatu dugova učenika koji se nalaze u sličnoj situaciji.

"He said, no mom, it's for this little boy at school and he sits by himself and all he eats is a fruit cup," said Josette Duran.Details: http://counton2.com/2016/10/18/boy-asks-mom-for-extra-lunches-for-another-student-at-school/

Objavljuje WCBD News 2 u Utorak, 18. listopada 2016.

IZVORInspiremore.com