Što znači Božja zapovijed da žene ne smiju oblačiti mušku odjeću?

“Žena ne smije na se stavljati muške odjeće, a muškarac se ne smije oblačiti u ženske haljine. Tko bi to činio bio bi odvratan Jahvi, Bogu svome.” Ponovljeni zakon 22,5

Ova opomena se vjerojatno odnosi na prikazivanje razlike između ženskih i muških funkcija i uloga. “Unakrsno odijevanje” je ovdje glavno pitanje. Čovjek ne treba biti ženskast, a žena ne treba biti muškarača.

Nijedan od oba spola ne bi trebao prikazivati ​​osobnost drugog. Također, stvorena razlika između muškarca i žene je vrlo jasna, a oblačenje odjeće suprotnog spola bi zamaglilo ovu liniju te ohrabrilo homoseksualnost.

Ista hebrejska riječ riječ “odvratan” (ebah, bukvalno “grozna stvar”) se koristi za opisivanje Božjeg stava prema homoseksusalnosti (Levitiski zakonik 18,22; 20,13).

Također postoje dokazi da je transseksualnost povezanu s obožavanjem poganskih božanstva. S obzirom da je zakon povezan s božanskim poretkom stvaranja i budući da se Bogu gadi svatko tko čini ovo, vjernici bi i danas trebali poštivati ​​ovu zapovijed.

Autor: Matt Slick; Prijevod: Ivana R.; Izvor: CARM; Foto: Girltalkhq.com

NAJNOVIJE!