Beskućnik se onesvijestio nasred ulice, no jedna žena je sve vidjela i odlučila nešto učiniti

Beskućnik se onesvijestio nasred ulice, a jedna žena je sve to vidjela i odlučila je priskočiti mu u pomoć.

Biti bez kuće je činjenica života modernog svijeta. Postojanje beskućnika često pokušavamo izbjeći. Često se nećemo ni javiti beskućniku, a kamoli pogledati ga u oči.

Dok prolazimo pored njihove ispružene ruke, možda primjećujemo kolica za namirnice koja su prepuna svakakvom kolekcijom njihovog “smeća”. Međutim, ponekad se u njima može skrivati ​​nešto vrlo vrijedno, a to je žena iz Los Angelesa otkrila iz prve ruke, piše Hearteternal.com.

Dok se Dana Lee Calabrese spremala naći se s prijateljima na večeri, vidjela je kako se beskućnik onesvijestio na ulici. Priča o Milosrdnom Samaritancu je nešto s čim smo svi mi upoznati. Iako je imala planove za tu večer, Dana Calabrese je postala Milosrdni Samaritanac iz stvarnog života kada je pomogla osobi u potrebi.

Žena se zabrinula kada je vidjela beskućnika koji se onesvijestio

Kada je primijetila beskućnika kako se onesvijestio nasred ulice, bila je zabrinuta. Brzo je odvezla veterana Douglasa Dean Halla, koji je izgubio nogu u bitci, u stanicu marinaca, i nadgledala ga je dok je čekala pomoć. Nije ni znala koliko će njezino djelo utjecati na život ovog čovjeka.

Iako ova misao ne bi prošla kroz um većine ljudi, Dana je htjela znati što će se dogoditi sa stvarima ovog čovjeka. I dok je veteran primao potrebnu medicinsku pomoć, ona je pitala bolničare hoće li se oni pobrinuti za Douglasove stvari.

“Ne, hoćete li vi? Na milijune beskućnika pada svakog dana.”

Dana nije mogla svariti tako grub odgovor pa je odlučila učiniti nešto povodom toga.

Dana je shvaćala da bolničari rade vrlo važan posao. Ali je nekako djelovalo pogrešno da postanu neosjetljivi za ljude koje zbrinjavaju fizički.

“Ne želim da me shvatite pogrešno, razumijem da rade vrlo težak posao i možda zaista postaneš neosjetljiv kada radiš u tako velikom gradu s ogromnom populacijom beskućnika, ali ja jednostavno nisam mogla podnijeti da ova osoba izgubi ono za što sam mislila da jedino ima.”

Živeći na ulicama, dok te cijeli svijet ignorira je dovoljno teško. Ali izgubiti sve svoje stvari, što je jedino što beskućnici imaju na ovom svijetu, može dovesti osobu do suza.

VIDI OVO: Beskućnik je molio Boga da mu pošalje nekoga da mu kupi topli obrok, a On mu je poslao njega

Kolica su bila sve što ona ima u životu

Dana je znala da su Douglasova kolica sve što on ima u životu, i zato je odlučila čuvati ih kao da su ispunjena zlatom. Dana je učinila jedino što je mogla – uzela je kolica i gurala ih do kuće.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Međutim, nije znala kako kako stupiti u kontakt s Daouglasom nakon što je odveden u bolnicu. Zato je objavila sliku kolica na Facebooku. Molila je za pomoć da pronađe ovog čovjeka!

Jednog dana, Danin susjed je pronašao Douglasa na ulici. Bilo ga je lako pronaći, jer je imao nova kolica na kojima je bilo zalijepljeno njegovo ime. Također je pisala i poruka da pokušava doći do New Yorka.

“Ne tražim milostinju, samo pomoć. Bilo kakvu.”

Douglas je rekao Dani da ima prijatelje u New Yorku i da mu zaista nedostaje taj grad. Htjela je ispuniti želju ovom čovjeku, pa je tajno otišla na GoFundMe nalog za bivše marince.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Bila je preplavljena velikodušnom podrškom koju je njezina kampanja primila. GoFundMe račun je skupio nekoliko tisuća dolara pomoći Douglasu da proputuje zemljom. Također je primila poruke i od prijatelja i stranaca da ugoste Douglasa kada dođe u New York.

“Mislila sam da ću imati jedva dovoljno novca za kartu, i možda još malo za troškove putovanja. Ali, sada imamo dosta više novca … baš sam uzbuđena zbog toga!

VIDI OVO: Beskućnik pronašao novac na ulici i vratio ga vlasnici – nije ni slutio čime će ga nagraditi

Bog je dobar

Izjavila je za ABC News:

“Zna da ću ga odvesti u New York jer sam mu rekla da ću to učiniti. Tada je zaplakao i rekao mi da sam anđeo. Također je u jednom trenutku rekao: “Bog je dobar.”

Dana je dodala da su ubrzo postali prijatelji te se nada da će i ostati prijatelji. Također je primijetila da će se sada uvijek pitati i brinuti za njega.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako dirljiva priča! Dana ne samo da je pomogla Douglasu da dođe do New Yorka, već je i dobila novog i iznenadnog prijatelja za cijeli život. Ovaj zemaljski anđeo je upravo dobio krila!

NAJNOVIJE!