5 rečenica koje muževi trebaju reći svojim ženama svakog dana

Postoje kratke, ali moćne rečenice koje muževi trebaju reći svojim ženama svakog dana. Donosimo ih u nastavku.

Htio bih priznati jednu od svojih najvećih grešaka u životu. U početku braka bio sam loš u komunikaciji sa svojom ženom, što je ironično, s obzirom da sam mnogo puta propovijedao, učio i dijelio Evanđelje i različite ideje u mom životu s drugim ljudima zbog prirode moje profesije.

Možemo kriviti biologiju koliko god htjeli (rečeno nam je da su žene s Venere, a muškarci s Marsa), ali ono što moramo razumjeti je da moramo učiniti nešto povodom našeg neuspjeha u komunikaciji s bračnim partnerom.

Komunikacija je jedna od najvažnijih čimbenika za dobar brak. Razina komunikacije s partnerom će odrediti koliki ćemo blagoslov biti jedni drugima i drugim ljudima oko nas. Puno puta prilagodba mora početi od muža (s obzirom da znamo kako žene nemaju problema govoriti o osjećajima).

Što trebate reći svojoj ženi svaki dan?

U svom bračnom životu pronašao sam 5 jednostavnih izjava koju mogu biti od pomoći kako bi iskusili najbolje što brak ima ponuditi svakog dana. Podijelit ću ih danas s vama.

1. “Volim te.”

Počnimo s očiglednim. Često mislimo da se ljubav treba dati u braku, pa zato ne moramo govoriti o njoj. Ništa ne može biti dalje od istine. Ako postoji nešto o čemu trebamo govoriti, to je naša ljubav prema bračnom partneru. Slijedimo Božji primjer, kao što Rimljanima 5,8 kaže: “A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.”

PROČITAJTE: 7 načina kako muž može pokazati ljubav svojoj ženi

2. “Dobro jutro / večer”

Evo još jedne očigledne, ali često zanemarene izjave koja se treba svakodnevno govoriti. Koliko parova radi svoje poslove tijekom dana, bez da se pozdrave ujutro ili navečer? Muž i žena postaju “jedno tijelo” (Postanak 2,24) i to znači da svaki dan započinju i završavaju zajedno.

3. “Bog je u kontroli.”

Brak može biti težak. Život može biti težak. A stvarnost je da se parovi sa svime suočavaju zajedno – s dobrim i lošim stvarima. I ako ne možemo uvijek kontrolirati naše okolnosti, Bog može. Najbolja osoba da vas na to podsjeti je osoba s kojom ste – vaš partner.

4. “Trebam tvoju pomoć.”

Brak je partnerstvo gdje muž i žena surađuju u svemu. Da, možda imamo drugačije i jedinstvene pozive, ali Bog čini da se naši putovi susreću na mnogo mjesta, kao što je izgradnja istog doma, odgajanje iste djece, i biti na blagoslov istoj zajednici. Komuniciranje kada nam je potrebna pomoć nam pomaže da živimo s tim razumijevanjem.

5. “O čemu razmišljaš?”

Kao i treća izjava, i ova treba izgraditi suradnju između muža i žene. S obzirom da je brak partnerstvo, svačije mišljenje je jednako bitno. Naravno, muž jeste glava, ali mu te ne daje pravo na dva glasa.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!