ZAŠTIĆENI OD SOTONE: Tri znaka da ste poškropljeni Kristovom krvi

Kada je Filip propovijedao evanđelje uškopljeniku, srce onog čovjeka bilo je ushićeno Riječju. Odmah je zatražio da bude kršten. Filip mu je rekao: ”Ako vjeruješ od svega srca, možeš” (Rim 8,37).

Isto tako, kad god vi k srcu uzmete propovijedanje pomazano Duhom Svetim, vapeći: ”Gospodine, molim te, daj mi svu svoju istinu’, onda ste poškropljeni Kristovom krvi, po vjeri!

Tu se možda pitate: ”Kako mogu znati da je krv bila poškropljena po mom srcu?” Tri su načina kako možete znati da ste poškropljeni Kristovom krvlju:

1. Ako ste sad voljni hodati u svjetlu i dopustiti Duhu Svetom da izloži svu tamu u vama, znate da ste poškropljeni.

”Ali ako u svjetlu živimo, kao što je on u svjetlu, u zajednici smo jedan s drugim, i krv nas njegova Sina, Isusa, čisti od svakoga grijeha” (1 Iv 1,7).

Ivan jasno govori o onom tko ljubi Riječ, tko se ne boji biti ukoren, tko kaže: ”Gospodine, zasvijetli svjetlom Duha Svetog u svaki kutak moga srca. Ja želi hodati u svjetlu.” Ako ljubite svjetlo, to je siguran znak da ste poškropljeni!

2. Ako prizivate silu i vlast Kristove krvi kad ste pod napadom neprijatelja, znate da ste poškropljeni.

Prečesto oni koji su u nevolji zovu najboljeg prijatelja ili savjetnika, ili se valjaju u strahu i osudi. Ali oni koji su poškropljeni krvlju odmah stanu na Isusovu krv!

Mi smo borci – krvlju kupljeni i krvlju spašeni, izvrsni pobjednici po Isusu Kristu! Mi nismo u sudnici s đavlom, braneći svoj slučaj. Ne, mi smo pobjednici! Isus je za nas izvojevao pobjedu; Njegova krv je pobijedila. I ja vjerujem da bi naš bojni poklič trebao biti: ”Proglašavam pobjedu Isusove krvi! Ja sam krvlju opran, krvlju zaštićen, krvlju otkupljen. Proglašavam pobjedu Isusove krvi!”

3. Kad ste tako sigurni u očišćavajuću, opravdavajuću silu krvi da vas vaša savjest više ne osuđuje, znate da ste poškropljeni.

Vaša savjest čini jedan zao posao kad vas ne budi ili vas ne potiče da se pokoravate evanđelju. Ona je zla i kad vas nepotrebno osuđuje i neprestano vas podsjeća kako ste iznevjerili Boga, donoseći potištenost i strah.

Ali kad u potpunosti počivate u očišćavajućoj, opravdavajućoj sili krvi Isusove – kad vi preuzimate zapovijedanje vašom savjesti u Duhu – vaša savjest više nije tužitelj, nego, naprotiv, čini svoj posao kako treba. A kad se đavao podiže sa zlim optuživanjem, vaša savjest proglašava pobjedu krvi!

”Pristupajmo k njemu iskrena srca i sa sigurnim uvjerenjem pošto smo očistili srca od zle savjesti” (Heb 10,22). Mirna, očišćena savjest je znak da smo poškropljeni Njegovom krvi!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!