Čitanje horoskopa je veliki grijeh, a evo i zašto

Neki ljudi kažu da čitaju horoskop jer im je to zabavno ne znajući da je pitanju veliki grijeh. Mnogi se time otvaraju djelovanju Neprijatelja ljudske duše.

Svrha je horoskopa dobiti uvid u karakter osobe i predvidjeti njezinu budućnost. Prema osnovnom vjerovanju astrologije, planeti i zvijezde vrše utjecaj na naše živote. Oni koji imaju posebno znanje – astrolozi – mogu predvidjeti događaje u čovjekovu životu.

Tužno je što većina većih novina sadrže horoskop, a još je tužnije to što mnogi kršćani čitaju horoskop.

Biblija izričito zabranjuje gatanje, vračanje i zazivanje mrtvih (Ponovljeni zakon 18,10-14). Božji narod treba slušati jedino Boga (Ponovljeni zakon 18,15). Svaki drugi izvor vodstva, informacija ili objave treba se u potpunosti odbaciti. (Vidi još Djela 16,16-18.)

PROČITAJTE: Smiju li kršćani vjerovati u astrologiju?

Biblija ukazuje na Isusa Krista kao jedino pravo žarište naše vjere (Djela 4,12; Hebrejima 12,2). Naše pouzdanje je jedino u Bogu, a znamo da će On voditi naš život (Izreke 3,5-6). Pouzdanje u bilo što osim u Boga je pogrešno.

Prema tome, astrologija se suprotstavlja biblijskom učenju na barem dva načina: ona potiče pouzdanje u nešto drugo uz Boga, te je oblik gatanja. Ne možemo saznati Božju volju za naš život tako što ćemo slušati horoskop.

Kao kršćani, trebamo čitati Bibliju i moliti se Bogu kako bismo primili mudrost i vodstvo. Čitanje horoskopa je prekršaj Božjeg načina komunikacije sa svojom djecom. Čvrsto vjerujemo da kršćani trebaju odbaciti horoskop.

Izvor: Gotquestions.org

NAJNOVIJE!