Sve što predamo, On nam vraća tisuću puta

Želim vas podsjetiti da čovjek koji želi spasiti svoj život, najprije ga mora izgubiti. To je nepromjenjiv zakon Božji. Dan sviće iz noći. Život izbija iz smrti. Prije nego biljka može niknuti, sjeme mora umrijeti. Ako zrno pšenice ne padne u zemlju i ne umre, ostaje samo.

Da biste stekli nebo, to će vas stajati svijeta. Ako želite spasiti svoj život, morate ga izgubiti; ali hvala Bogu, ako izgubite svoj život, spasit ćete ga.

Kad su u one davne dane htjeli slijediti Isusa, Gospodin ih je upozorio što to znači: “Lisice imaju jame i ptice gnijezda, ali Sin Čovječji nema gdje položiti svoju glavu.” Nije im obećao utjecaj i materijalno bogatstvo. Rekao je: “Moja ti je milost dovoljna.”

Bogataš ne može kupiti trenutak milosti. Niti je kraljevi ovoga svijeta mogu zapovjediti. On im je obećao progonstvo; govorio im je o trpljenju. Govorio im je o teškim vremenima i kušnjama. Da ih je ostavio same, bojali bi se. Ali im je u duši grmio njegov glas: “Evo, ja ću uvijek biti s vama.” Kad su to čuli, osnažili su se i ohrabrili. Slijediti Isusa nešto ih je stajalo.

Mnogi ga ljudi ne slijede jer nisu voljni platiti cijenu. Ali slava Isusu! Sve što predamo, on nam vraća tisuću puta. Radije ću kroz čitavu vječnost uživati u Spasiteljevu smiješku, nego da me pokvareni stari svijet tapša po leđima dok sam ovdje.

Ne dobivamo mi nagrade samo u slavi, nego i ovdje, slava Bogu! Isplati se slijediti Isusa, ali to nešto stoji. No ja sam zahvalan Bogu da je tako.

Autor: Charles S. Price

NAJNOVIJE!