Žena koja je 14 godina provela u seksualnom zarobljništvu nije odustala od molitve – i Bog joj je pomogao

Bog je preokrenuo zlo u mogućnost da zlostavljana žena nađe slobodu i otkupljenje.

Ovo je svjedočanstvo 34 godišnje Rose Castillo koja je bila zaključana u kavezu i silovana od strane trgovaca bijelim robljem više od deset godina, prije nego je konačno pronašla priliku za bijeg, piše Christian Today.

Castillo je otkrila da je pretrpjela 14 groznih godina kao zatočenica trgovca bijelim robljem, za koga je mislila da će joj pomoći naći se sa svojom obitelji u SAD-u, koji su pobjegli iz Nikaragve kada je počela revolucija koja je trajala 28 godina.

Umjesto toga, trgovac bijelim robljem ju je oteo 1995. kada je imala samo 12 godina i prebacivao je iz Meksika i SAD-a s drugom ženom i djecom.

“Cijelo vrijeme sam bila zaključana u kavezu. Davali su nam hranu samo dva puta tjedno”, rekla je Castillo za Palm Beach Post.

Tvrdi da je još više zlostavljana od strane svog zatočenika kada je pokušala pobjeći. Taj čovjek ju je stalno silovao, a čak koristio i kao “osobnu pepeljaru”.

Tada se molila Bogu da joj uzme život.

Međutim, kada je rodila dijete nakon što je zatrudnjela sa svojim tamničarem, povratila je odlučnost da dođe do slobode.

“Odlučila sam da se više neću moliti da umrem”, rekla je. “Molit ću se za slobodu.”

Konačno je uspjela uvidjeti priliku za bijeg zajedno sa svojom malom kćerkom. Njeni tamničari su je pokušali zaustaviti ispaljujući metke, koji su joj letjeli pored glave.

Na sreću, prolaznik je spasio i odveo u bolnicu. Socijalna služba je premjestila Castillo i njezinu kćer u West Palm Beach 2008.

Njezina beba, začeta u silovanju, postala je Božji način da Rosa Castillo zadobije slobodu i otkupljenje.

Podijelila je svoju priču u nadi da će podići javnu svijest o trgovini ljudima.

Kaže da je zabrinuta za svoju kćer koja sada ima 13 godina. “Želim je zaštititi, i ako je ovo način na koji mogu zaštiti nju i svako dijete u Americi, onda ću govoriti”, rekla je.

U svojoj izjavi za savjet sigurnosti UN-a o modernom ropstvu 15. ožujka, International Labor Organization (ILO) procjenjuje da je 20,9 milijuna ljudi danas žrtva prisilnog rada. “Ovo znači da je na 1000 osoba svaka treća u ropstvu”, stoji u priopćenju.

Od ovog broja, 68 posto su žrtve prisilnog rada, dok su 22 posto žrtve prisilne seksualne eksploatacije.

ILO procjenjuje da su trgovci ljudima zaradili više od 150 milijardi godišnje kroz različite oblike trgovine ljudima.

NAJNOVIJE!