Molitva za iscjeljenje: Ako otvorimo naša srca za Njega, danas možemo iskusiti iscjeljenje

Na što mislimo kada tražimo od Boga da nas iscijeli? Možemo li i danas iskusiti iscjeljenje?

Grčke riječi za iscjeljenje korištene u Bibliji znače mnogo više od izlječenja bolesti ili olakšavanja bolova. Primjerice riječ iaomi znači “izliječiti i iscijeliti”, ali također znači i “učiniti potpunim”. Tu riječ je koristio rimski satnik u Mateju 8,8, a korištena je i još nekoliko puta u Novom zavjetu. Na ovaj isti tip iscjeljenja misle i katolici kada recitiraju ovaj stih prije uzimanja Večere Gospodnje: “Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i ozdravit će duša moja.”

U oba slučaja postoji priznavanje da je Isus došao učini više od fizičkog iscjeljenja u nama, a kroz prihvaćanja Njega i našeg spasenja, mi smo upotpunjeni.

Ponekad se naša emotivna i duhovna patnja može svesti na ekstremni osjećaj nepotpunosti, i umjesto da tražimo rješenje koje će ispuniti tu prazninu jednom zauvijek, mi se okrećemo privremenim rješenjima – hrani, alkoholu, nezdravim vezama. Ova brza rješenja su isto što i flaster na ozbiljnu ranu, a ono što Bog nudi je stalno i nadilazi sve.

Božje iscjeljenje nije povijesni događaj, čudo koje se dogodilo ljudima davno. Ako otvorimo naša srca za Njega, mi to možemo danas iskusiti. Svi smo čuli za moderne priče čudesnih iscjeljenja, ali hoćemo li mi iskusiti nešto slično ili ne ovisi od Boga. Međutim, vrsta iscjeljenja koju svi možemo iskusiti je duhovna upotpunjenost koja je moguća samo kroz zajedništvo s Kristom.

Ako ste u potrebi za iscjeljenjem, fizičko, emocionalno ili duhovno, ne bojte se zatražiti pomoć od Boga. Slijede neki biblijski stihovi koji će inspirirati vaše molitve dok tražite da Bog ozdravi vašu patnju i obnovi vas.

Jakovljeva 5,14-16: “Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se. Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova.”

Psalam 107,19-21: “Tada zavapiše Jahvi u svojoj tjeskobi i on ih istrže iz svih nevolja. Riječ svoju posla da ih ozdravi i život im spasi od jame grobne. Neka hvale Jahvu za dobrotu njegovu, za čudesa njegova sinovima ljudskim!”

Izaija 53,4-5: “A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. ”

Jeremija 17,14: “Iscijeli me, Jahve, i bit ću zdrav, spasi me, i bit ću spašen, jer ti si pjesma moja.”

Psalam 103,2-4: “Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju.”

Autorica: Alannah Francis; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Post

NAJNOVIJE!