Imate problema za spavanjem? Evo kako vam vjera u Boga može pomoći!

Problem sa spavanjem nešto je s čime se mnogi susreću. Kako nam vjera u Boga može pomoći po tom pitanju?

San je vrlo dragocjen i prirodan tjelesni proces. Bog je stvorio naša tijela da se sama održavaju. Zamislite kako tijelo odgovara kada nas boli zub: cijelo tijelo pokušavajući se izboriti s bolom koji osjeća.

Isto je i sa spavanjem. Spavanje je prirodan tjelesni proces koji je tijelu potreban da se oporavi od svakodnevnog stresa i izazova. Osjećamo se pospano kada nam nedostaju vitamini, kada smo iscrpljeni nakon dugog dana na poslu, ili kada smo jednostavno tužni.

Kada imate problem sa spavanjem …

Kada smo neispavani, imamo manjak energije i pažnje. Obično smo slabiji nego inače, obzirom da naša tijela nisu uspjela odmore. Često su mnogi od nas neispavani iz različitih razloga, zbog stvari koje nisu uvijek bitne:

– Žurimo da završimo svoje poslove;

– Ne možemo zaspati jer razmišljamo o onome što nas brine;

– Neispavani smo jer smo gledali film (ili imali neku drugu zabavnu aktivnost);

– Ne možemo zaspati zbog kofeina ili drugih stvari.

Ozbiljno, možemo izbjegnuti sve ovo ako bukvalno poslušamo što je Gospodin Isus rekao:

“Dok je dan, treba da radimo djela onoga koji me posla. Dolazi noć, kad nitko ne može raditi.” Ivan 9,4

Kako vam vaša vjera pomaže da bolje zaspite?

Bog je stvorio čovjeka. On zna da su naša tijela krhka te nam je potreban odmor. Kao što prodavači savjetuju potrošače da se dobro brinu o stvarima koje su kupili, Bog želi da se mi dobro brinemo za naše tijelo. Nakon svega, naše tijelo je hram Svetog Duha (vidi 1. Korinćanima 6,19-20).

Slijede nekoliko načina kako nam naša vjera u Boga pomaže da se dobro naspavamo.

1) Potrudimo se da odlično radimo za Boga kada smo na poslu. (Kološanima 3,22-25)

Mnogi od nas se ne naspavaju jer radimo prekovremeno na poslu. Međutim, kada radimo za Boga, mi smo motivirani da radimo što bolje i efikasnije, te završimo s poslom na vrijeme. Ovo je vrlo logično: završi posao za Boga na vrijeme, i gledajte da imate dovoljno vremena za spavanje.

2) Naše brige predajmo Bogu i vjerujmo u Njegovu dobrotu i milost. (Psalam 23)

Nakon što damo sve od sebe snagom koju nam Bog daje, tada Njemu povjeravamo stvari koje ne možemo učiniti. Ne možemo otjerati sutrašnje probleme, brinući se o njima danas; umjesto toga predajemo ih Bogu čija dobrota i milost će nas pratiti u sve dane našeg života ako je On naš Pastir.

3) Vjerujemo da nas čuva i dok spavamo. (Psalam 3,5-6; 4,8)

Na kraju, nakon što smo dali sve od sebe i povjerili mu rezultate našeg rada kao i naše sutra, onda vjerujemo da će nas zaštiti i dok spavamo. On nikada ne spava te će nas zaštititi dok mi spavamo.

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!