Kratke kršćanske molitve za svaki dan: Od jutra do večeri

Kratke kršćanske molitve koje donosimo možete moliti svaki dan – od jutra do večeri. One ne bi trebale biti samo neko traženje od Boga ili izgovaranje recitacija, već svakodnevna komunikacija s Bogom.

Kratka molitva na početku dana

Najbolje je započeti dan u razgovoru s Bogom. Prije nego što pođete na posao ili imate u planu nešto raditi, bilo bi dobro da molite nešto poput ovoga:

Dobri nebeski Oče, hvala Ti za još jedan dan i za mnoge blagoslove u mom životu. Molim Te, pomozi mi da ostanem usredotočen na Tebe i da Te neprestano proslavljam jer si Ti najvažniji.

Molim Te da mi danas pomogneš, dragi Oče, da proslavim Tebe i Isusa Krista u onome što radim za druge, načinom na koji razgovaram s drugima u ljubavi, te da budem svijetlo i sol zamrlom i  trulom svijetu. Ovo Te molim kako bi se proslavilo ime nad svakim imenom, a to je Isus Krist. Amen. 

Na našem portalu možete pročitati i druge jutarnje molitve, ili primjerice ovu molitvu na početku radnog dana.

Molitva za snagu

Molitva za snagu nam je svakodnevno potrebna. Kao kršćani trebamo biti svjesni da ništa ne možemo bez Boga i bez snage koju nam on daje.

Evo jedne takve kratke kršćanske molitve koju možete moliti svaki dan:

Dragi Bože, potrebna mi je Tvoja snaga danas i svakog dana. Ja sam ne mogu učiniti ništa, ali sve mogu samo po Isusu Kristu, koji će me ojačati. Potrebna mi je ova snaga skoro svakog dana, posebice kako postajem stariji.

Ti me možeš držati svojom pravednom desnicom, i samo kroz Tvoga Duha, ja mogu ustrajati. Kada me izda vlastita snaga, Tvoja snaga preuzima vodstvo, i zahvalan sam Ti što Ti mogu prići kroz Isusa Krista, u čije dragocjeno ime molim. Amen.

Molitve od jutra do večeri
Foto: Unsplash

Kratka molitva za zdravlje

Svi mi želimo zdravlje sebi i svojim najmilijima, a Bog obećava da će odgovoriti na naše molitve za zdravljem u skladu s Njegovom voljom.

Evo jedne kratke molitve za zdravlje duše i tijela:

Oče, kroz Pismo nas podsjećaš da Si vjeran Svojim ljudima. Jeremija 33,6 govori: „Evo, ja ću zaliječiti njihovu ranu, ja ću ih iscijeliti i ozdraviti i pružiti im obilje istinskoga mira”.

Mi se često, kao u Starom zavjetu, bunimo, zaboravljamo se brinuti za sebe kao što Ti činiš te postajemo umorni i bolesni. No, Oče, ti nas vjerno obavijaš svojom iscjeljujućom ljubavlju svaki put kada se ponovno okrenemo Tebi.

Oprosti nam što zanemarujemo brigu za život koji si nam Ti povjerio. Život koji si stvorio za mnogo više od onoga što možemo zatražiti ili zamisliti. Kada odemo svojim putem, umaramo se, fizički i mentalno. U drugim slučajevima, mi fizički treniramo, ali zanemarujemo svoju psihu. Često zanemarujemo naš duhovni život.

Oče, osnaži nas da čvrsto držimo radost kojom nas svakodnevno blagoslivljaš. Pomozi nam da slobodno hodamo u Tvojoj ljubavi. Pavao nas u 1. Timoteju 4,8 podsjeća: „Uistinu, tjelesno vježbanje malo čemu koristi, a pobožnost je svemu korisna jer joj je obećan život – sadašnji i budući ”. Pošalji nam više Svoga Duha kako bi se mogli bolje usredotočiti na Tvoju Riječ. Daj nam srca kao Isusovo.

Daj nam mudrost da Te svaki dan tražimo, prije svake odluke. Često nas malene misli i svakodnevne odluke odvedu u iznenadan ponor lošeg zdravlja. Prosvijetli nas i vodi kroz Svoju Riječ – neka naša srca gore više za Tebe svaki dan.

Pomozi nam izdržati bol kroničnih bolesti od kojih neke neće biti izliječene u ovom slomljenom i grešnom svijetu. Znamo da Ti sve upravljaš prema dobru, ali u trenutcima kronične boli i patnje, može biti nemoguće razumjeti Tvoju savršenu i pravednu ruku u svemu.

U Isusovo Ime, Amen.

Kratka molitva protiv napasti

Sotona nas svakodnevno napada, a najbolja obrana protiv njega je da u molitvi zatražimo pomoć od Gospodina.

Gospodine Bože, Kapetane moga srca, Đavao zna vršim li ja Tvoju najveću zapovijed – ljubim li Te svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim (Mt 22,37) – on nema vlast nada mnom. Čuvaj moje srce, Gospodine Isuse, kako bi kucalo samo za Tebe.

Ne dozvoli da postanem zadovoljan ovim svijetom ili pak sklon voljeti ikoga više od Tebe. Ukloni idole iz moga srca kako bi samo Ti upravljao mojom odanošću i najvišim sklonostima. Pomozi mi voljeti i praštati drugima kao što si i Ti meni oprostio, kako neprijatelj ne bi mogao dobiti uporište u mojoj mržnji ili ogorčenosti. Uzgoji u mom srcu svoju ljubav koja „sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi“ (1. Kor 13,7).

I na kraju, Bože, upravi moje srce prema onom vječnom, a ne zemaljskom. Pomozi mi da se neprestano prisjećam Tvoje smrti zbog mene i skrivenosti moga života s Kristom u Bogu. (Kol 3, 1-2). Povećaj moju čežnju za vječnosti kako ovaj svijet ne bi mogao vladati mnome.

Na našem portalu možete pročitati i ostale molitve protiv Sotone i zla.

Kratka molitva protiv stresa

Ako se borite sa stresom, ova kratka dnevna molitva vam može pomoći:

Gospodine, prolazim kroz jako stresno razdoblje; stres me sve više iscrpljuje. Trebam Tvoju snagu kako bih mogao/la izdržati. Znam da se na Tebe mogu osloniti kada mi je teško. Molim Te, pomozi mi da se toliko ne opterećujem.

Molim Te, primi me za ruku i hodaj sa mnom kada dalje ne mogu sam/a. Molim te, pokaži mi kako da se riješim teretâ koji me obeshrabruju. Hvala ti na svemu što činiš za mene u ovom teškom razdoblju.

Možete izmoliti i ovu dužu molitvu za stres.

Kršćanske molitve
Foto: Unsplash

Kratka molitva za oslobođenje od straha

Kršćanske molitve su najbolje oružje protiv straha. Strah je najveći neprijatelj naše vjere. Evo kratke molitve protiv straha.

Gospodine, Ti si dobar Otac. Tvoja ljubav i Tvoja briga za nas je bezgranična. Ti skrbiš više o meni i brineš se više za mene nego što se ja ikada mogu brinuti, bez obzira na to koliko se trudio/la. I Ti si Svemoćan – Ti si sposoban zaštititi me od apsolutno svega što mi se može naći na mome putu. Gospodine, priznajem da ponekad zaboravljam na ove istine. Priznajem da ponekad vjerujem kako sam sam/sama i bez zaštite.

Gospodine, znam da je to laž koju sebi govorim i da jedino što ta laž čini jest da me uvodi u brigu i strah. Sada se kajem zbog te brige i straha. Na kraju, znam da briga i strah dolaze od toga što Ti ne vjerujem i što ne vjerujem u Tvoju dobrotu koju mi daješ. Pomozi mi da Ti mogu vjerovati te mogu živjeti istinu koja govori da si Ti uvijek blizu, da me uvijek štitiš i da Ti uvijek paziš na svaki korak u mojem životu. Hvala Ti Gospodine za svu tu silnu ljubav koju mi iskazuješ. U Isusovo ime, amen.

Ako imate problema s depresijom ili tjeskobom, ove molitve protiv depresije ili straha vam mogu biti od velike koristi. 

Kratka molitva za mir

Bog daje savršeni unutarnji mir, a ova molitva za mir vam može pomoći.

Dragi Bože,

Ne osjećam se kao da mi je ovaj svijet dom. Očajan sam za Tvojim skloništem. Trčim ti u susret u svojim nevoljama, i vjerujem da si uz mene. (Psalam 9, 9)

Molim se da će mi mir koji dolazi uz razumijevanje čuvati srce i um po Isusu Kristu. Svaku brigu koju imam na ovom svijetu predajem tebi Bože, jer TI se brineš o meni. (Filipljanima 4, 6-7)

Molim se za hrabrost u današnjim nevoljama. Isuse, Ti si rekao da ću prolaziti kroz kušnje na ovome svijetu, ali da ćeš Ti nadvladati svijet! Duše Sveti daj mi mir i hrabrost da znam da vodiš bitke za mene. Sav je moj mir u tebi – a ne u mojim sposobnostima. (Ivan 16, 33)

Svoje misli usmjeravam na TEBE, Gospodine, jer Ti si moj mir. Po svome Duhu umiri nemirne glasove u mojoj glavi i srcu. (Izaija 26, 3)

Znam da si TI samnom. Daj da osjetim Tvoj mir uvijek i u svakoj situaciji. Hvala ti Gospodine za tvoju suverenu vlast nad svime! (2. Solunjanima 3, 16) U ime svevišnjega Isusa, našeg Kneza mira se molim, amen.

Kratka molitva prije spavanja

I na kraju, završite svoj dan s molitvom prije spavanja. Evo jedne takve kršćanske molitve za laku noć:

Blagoslovi me večeras, Isuse, da se odmorim i imam dobar san. Oprosti mi za sve što smo radio/radila danas, a nije Te proslavilo.

Hvala Ti što me toliko voliš i što me potpuno poznaješ. Trebam Tvoju pomoć svaki dan, i zahvaljujem Ti na snazi ​​koju mi daješ i što znam da je s tobom moguće čak i ono što mi je teško.

Blagoslovi moju obitelj i dom, i čuvaj nas sigurnima tijekom noći. Neka nas tvoji anđeli čuvaju i paze, baš kao što si obećao.

Ovdje možete pronaći 9 molitvi prije spavanja koje će vam pomoći da spavate mirno i spokojno.

Kratke i duže kršćanske molitve za razne nakane možete pročitati u našoj posebnoj rubrici MOLITVE.