Kako zli duhovi utječu na ljude? Ovaj tekst će vam otvoriti oči!

Teološki, ključ je treća zapovijed (Izlazak 20,4-7): “Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga.” Također mislim da je Ivan 9,1-3 od pomoći. Kada su učenici pitali Isusa: “Učitelju, tko li sagriješi, on ili njegovi roditelji pa se slijep rodio?”, On ih nije ukorio jer su postavili glupo pitanje, već je objasnio da je ova situacija drugačija.

Prije nekoliko godina, imao sam privilegiju moliti sa ženom koja je bila izbjeglica iz afričke zemlje. Često je dolazila na molitvu. Njezina srceparajuća priča, ukratko, je bila ovakva:

“Moji roditelji su imali poteškoća da dobiju dijete. Nakon petnaest godina, otišli su do šamana. Njegova magija je bila djelotvorna i ja sam se rodila. U četrnaestoj sam bila poslana u kuću svoje buduće svekrve. Ona, znajući poteškoće koje su imali moji roditelji, odvela me je šamanu tako da bih mogla začeti. Moj muž je bio uspješni poduzetnik. Bila sam toliko bolesna poslije rođenja svog prvog djeteta da sam otrčala kući svojih roditelja. Poslali su me natrag.

Moj muž se bavio politikom. Bio je na strani vlade i imao je utjecajnu poziciju. Pratio me je u bolnicu kada sam ostala trudna sa svojim drugim djetetom. Bio je zgrožen stanjem bolnice te je pokušao nešto da učini kao političar. Kada je moj treće dijete rođeno, otkrio je da nije bilo nikakvih poboljšanja. Tada se pridružio opoziciji.

U novogodišnjoj večeri 1997. bili smo uhićeni. Rečeno mu je da se drži dalje od politike ili će biti ubijen. On je bio odlučan i nije se dao ušutkati. U svibnju 1997. ubijen je u policijskom pritvoru. Moja dva mlađa djeteta i ja smo pobjegli za Englesku. Moj najstariji sin se i dalje krije u afričkoj državi.”

5 godina se trudila stvoriti nov život u Engleskoj. Pomogli su joj dobri kršćanski prijatelji. Vrlo je napredovala, ali je bila zatvorena u žalosti, samosažaljenji i ljutnji. Jednog poslijepodneva, ona i ja smo se sreli s mudrim prijateljem. Kada smo se počeli moliti, glavni problem je bio što ona nije mogla oprostiti. Bila je preplavljena tugom zbog svoje situacije – zbog smrti svog muža, gubitka kontakta sa svojim najstarijim sinom i novim životom u drugoj zemlji. Shvatili smo da je trebala oprostiti Predsjedniku, policiji i svom mužu (“da nije bio toliko odsutan, ovo se ne bi dogodilo”), svojoj svekrvi i roditeljima. Nismo nimalo napredovali. Osjećao sam se poraženo. Onda mi je riječ došla u um. Napisao sam riječ, riječ od sedam slova, koja je zvučala afrički, na komadu papira. Pogledala je to, kimnula i šesto slovo promijenila od “t” u “b”. Njezin izraz lica se promijenio. Viknula je: “To je to!”

Počela se ponašati kao moćni šaman – vikala je, pjevala i prevrtala očima. Riječ je očito bila povezana s utjecajem šamana koji ju je kontrolirao. Moj prijatelj je gledao šokirano. Rekao sam da se moramo moliti. Nakon tihe molitve, oko 10 minuta kasnije, na naše olakšanje, ona se smirila. Onda je vrlo jasno rekla da je duh otišao. Kada smo se sljedeći put sreli, bila je spremna oprostiti svima koji su je povrijedili.

Dvije godine kasnije, njen najstariji sin je također izveden iz države – i to čudesno s jednim od političkih protivnika njenog muža! Proslavila je ovaj veliki događaj prelijepom zabavom kojoj su prisustvovali mnogi članovi njene crkvene zajednice.

Moja prijateljica Pat je shvatila da dok je bila vrlo mlada da je imala neželjeni i uznemiravajući “dar”. Od 8 godine počela je vidjeti crni okvir oko lica ljudi koji su bili bliski njoj. Uskoro je shvatila da to znači da ih više neće vidjeti.

U 15 godini, Pat je postala kršćanka. Problem sa “crnim okvirima” se veoma smanjio, ali nije nestao. Nakon što se udala za Nicka, vidjela je crni okvir oko muževljeve dvije tetke, i oko dvoje svojih baka i djeda.

Rekla je: “Shvatila sam da se moram moliti te sam pitala Nicka da se moli sa mnom. Odrekla sam se zla i ponudila sebe Gospodinu da čini sa mnom kako je Njegova volja. Nick je uzeo mač Duha i oslobodio me je generacijskog prokletstva s majčine strane. Nick je rekao neprijatelju da nema autoritet nada mnom i da ide na mjesto na koje mu je Isus odredio. Zamolili smo Duha Svetog da me ispuni i da mi da jedan od svojih darova umjesto dara vidovitosti.”

Autor: John Woolmer; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!