Jedina stvar koja može udaljiti Božje blagoslove iz tvog života

Božji blagoslovi ne ovise o našoj dobroti ili pravednosti, niti o našoj vjernosti. Ipak, postoji jedna stvar koja može udaljiti Božje blagoslove od nas.

Kada sam počeo razumjeti Božju riječ, tada sam uvidio da me neće moja vlastita pravednost ili neko dostignuće određene razine svetosti učiniti dostojnim Božjih blagoslova. Bog me jednostavno blagoslivlja kada se samo pouzdajem u Njega radi Njegovih blagoslova. Što duže živim, sve sam svjesniji koliko sam nedostojan i nezaslužan Božjeg dodira. On želi me želi blagosloviti, ne zato što sam ja toliko dobar, svet ili čist, nego zato što je to Njegova narav. On uživa blagoslivljati svoju djecu.

Znate li da jedino jedna stvar može udaljiti Božje blagoslove iz Tvog života? Oni nisu zadržani zato što nisi bio predan u svojim tihim satima s Bogom ove nedjelje. Nisu zadržani ni zbog toga jer si pao na nekom području svog života. Jer svi padamo. Jedino jedna stvar može zadržati Božje blagoslove iz tvog života, a to je tvoj stav odbijanja da Mu vjeruješ za te blagoslove. Božji blagoslovi su dostupni svakome koji svoje pouzdanje i vjeru polaže u Njega za te blagoslove.

Nemoj dolaziti k Bogu na temelju svoje pravednosti ili dobrote. Bio bi lud kad bi htio lišiti Gospoda svih onih dobrih djela koje On želi učiniti u tvom životu. Jedini stav koji je prihvatljiv pred njim, kaže: “Ja znam da sam pukotina i da to sve ne zaslužujem – ali molim Te Gospodine, Ti samo izvoli i blagoslovi me unatoč tome.”

Božji blagoslovi mogu biti moji

Kada sam shvatio da jednostavnom vjerom u Njega, Božji blagoslovi mogu biti moji, počeo sam te blagoslove osjećati konstantno.

Toliko toga sam dobio i primio od Boga, da je jednostavno nemoguće prisjetiti se i zabilježiti sve te blagoslove. Prišao sam k vratima koja nikada nisu zatvorena. Kada sam prilazio na temelju svoje vlastite pravednosti, vrata su obično bila zatvorena. Ali sada kada prilazim Bogu na temelju njegove ljubavi, ta vrata nikad nisu zatvorena.

Bog nas uvijek voli. Njegova ljubav prema nama se ne mijenja iz dana u dan. On nas ne voli više danas od onoga koliko nas je volio jučer. Božja ljubav nije takva. Božja ljubav prema nama je stalna; ona nikada ne varira. Njegova ljubav prema nama se ne zasniva na nama samima; ona se temelji na Njemu i Njegovoj prirodi pune ljubavi.

Bog je ljubav. On te voli ustrajno, čak i kada si truo grešnik. Čak i tada te je volio kada si se pobunio protiv Njega, mašući mu svojom šakom u lice, vičući: “Mrzim te Bože!” I tada te je volio. A i sada te voli. Zato što nas Bog voli, On nas želi i blagosloviti. Njegovi blagoslovi ne ovise o našoj dobroti ili pravednosti, niti o našoj vjernosti. Božji blagoslovi ovise jedino o Njegovoj želji da nas blagoslovi.

Naš dio sastoji se u primanju tih blagoslova i pouzdanju u Njega za te blagoslove. Sjetite se Pavlovog retoričkog pitanja: “Jeste li primili Duha na temelju djela zakona ili time što ste čuli propovijed o vjeri?” Jesi li ti baš toliko postao pravedan, da je Bog ipak na kraju odlučio: “Pa dobro, sada je već dovoljno pravedan, pa izgleda da ću ga morati ispuniti?” Ne! Nismo ništa pravedniji sada nego što smo bili tog prvog dana kada smo povjerovali.

Ne možeš ni zamisliti sve te blagoslove i silu koju Bog jedva čeka da ti da, ako ćeš htjeti se pouzdati u Njega i vjerovati Mu u vezi svega toga. Toliko često smo i mi poput tih nerazumnih Galaćana. Zašto bismo bili toliko ludi da se vratimo tom odnosu na temelju zakona kada se možemo približiti Bogu na temelju zajedništva iz ljubavi!? Nemoj biti lud, zahtijevajući ono što misliš da ti pravom pripada, jer jedino što zaslužuješ jeste smrt.

Svi mi samo toliko zaslužujemo, jer smo svi zgriješili.

Bog te želi blagosloviti jer te voli. Bog želi blagosloviti tvoj život, a put do blagoslova je tvoja vjera.

Autor: Chuck Smith

NAJNOVIJE!