Nakon što ovo pročitate, više nećete tako lako bacati koru od lubenice

Uglavnom kada se govori o lubenici, govori se o tome koliko je to voće sočno i bogatog okusa. Bogato je vitaminima i mineralima koji održavaju naše zdravlje. Ono što malo njih zna je da njihova kora također sadrži moćna svojstva.

Da, dobro ste pročitali, bijeli, tvrdi, bezukusan dio kore je mnogo učinkovitiji za zdravlje od samog mesa lubenice. Ovdje možete pročitati sve o tome i zasigurno više nećete tako lako bacati koru nakon što pročitate ovo, piše Webtribune.

Zapravo u zemljama na jugu Azije i SAD-u ovaj dio se ubacuje u salate. Sve je to zahvaljujući brojnim ljekovitim svojstvima tog dijela lubenice.

Između ostalih stvari, kora od lubenice je bogata vitaminima A, B6 i C, kao i kalijem, magnezijem i cinkom. Svi ti vitamini i minerali čine da tijelo funkcionira bolje i ima više energije.

Međutim, to nije sve jer kora također sadrži i likopen. To je moćni antioksidans koji vrlo učinkovito štiti od brojnih bolesti. Mnogi tvrde da je čak 95% hranjive vrijednosti lubenice upravo u kori.

Ljekovita svojstva kore od lubenice

Ovaj dio lubenice je također bogat citrulin, amino kiselinom ključnom za zdravlje mišića. Zahvaljujući citrulinu, možete dobiti mišićnu masu brzo i uz malo napora. S druge strane, vlakna prisutna u ovom dijelu voća stimuliraju mršavljenje.

Još jedna prednost citrulina je to što smanjuje anksioznost, što vas čini zadovoljnijim duže. Ova tvar također ima svojstva diuretika, te ispire višak tekućine iz organizma. Usporedno s tim, konzumiranjem kore ovog voća jačamo imunološki sustav.

Budući da ovaj dio kore nema ukusa, kako ga jesti? Dobra ideja je isjeckati taj dio na male komadiće i ubaciti ih u salatu. Može se također jesti s tunjevinom ili purećim prsima. Još jedna opcija je rendanje kore i pravljenje smjese koju bi trebalo konzumirati dva puta dnevno.

Nemojte bacati najzdravije dijelove lubenice. Počnite ih koristiti i ubirati njihova dobra svojstva već danas.

NAJNOVIJE!