Muškarac kojeg ste propustili dok ste tražili savršenog muža

Postoji li u vašem životu muškarac kojeg ste propustili ili ga propuštate dok čekate da nađete savršenog muža kakvog ste si ga zamislili? 

Za pet godina više neće biti bitno je li bio slatki. Neće biti bitno je li se lijepo oblačio, je li govorio sve prave riječi, je li bio smiješan, pratio trendove ili  bio cool.

Slike neće biti bitne. „Lajkovi“, statusi, #ostvareniodnos – sve će biti samo valovi na površini novootkrivene dubine.

Postoje toliki savjeti o odnosima, a ja sam samo jedan od milijun glasova, ali ako bih vam mogla reći jednu stvar, drage djevojke, onda je to ovo:

UDAJTE SE ZA ČOVJEKA KOJI OSTAJE.

Svatko vam može reći da ste lijepi u tajicama i s neurednom frizurom. Trebate rijetki tip muškarca; onaj koji ostaje uz vašu neurednu dušu.

Takav muškarac se često previdi. Nećete naći mikrofon u njegovoj ruci ili pozornicu pod njegovim nogama. Možda neće voditi proučavanje Biblije niti dijeliti duboke uvide u Riječ. Umjesto toga, njegove ruke rade neprimjetno, i tiho stoji u pozadini. On vodi služenjem. Ali živi duboko.

Ako se krećete prebrzo, možda ćete ga propustiti. Ako vas osvajaju reflektori, nećete ga vidjeti u sjeni. Ako tražite poseban „tip“, možda nikada nećete ni primijetiti da je ondje.

Ali jest.

VIDI OVO: 5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život

Obučeni smo da tražimo pokretače i šejkere, vođe i glasne. Mislimo da duhovno vodstvo znači držanje mikrofona – ali to je više od držanja pozicije. Čovjek koji stoji na načelima nije ni na kojem drugom putu; ne kreće se niti trese. Jednostavno ostaje.

Mislimo da je vjernost nešto što se prakticira nakon što se vjenčamo, ali to se ne događa samo zato što stavimo prstenje na ruke. To je disciplina srca koja počinje rano. To je izbor da ćete se držati skupa kad stvari postanu teške, kada vas se zanemari, kada se vaš trud ignorira i ostanete sami. To je izbor da ćete ostati kad imate svaki razlog za odlazak.

Muškarac koji ostaje vjeran kad nitko ne gleda

Čovjek koji ostaje vjeran kad nitko ne gleda – u svom poslu, svojoj službi, svom životu – čovjek je koji ostaje s vama kad brak postane težak. Ovaj čovjek ne bježi od borbe, ne kako bi mogao pobijediti – već kako bi mogao osvojiti vaše povjerenje. Ostaje do kraja jer cijeni sretan završetak. Njegova slava nije u pljesku i popularnosti, već u mirnoj sigurnosti njegove vjernosti.

On je čovjek koji odabire ljubav kad ljubav znači biti strpljiv i ljubazan – kad ne zaslužujete ni strpljivost niti ljubaznost.

On voli jer je Krist prvi volio njega.

Pavao je upozoravao na nejednaku povezanost s nevjernicima, savjetovao mnoge kršćanke koje dovode u pitanje privlačnosti. No, ako je ikada bilo razloga slijediti Pavlovu zapovijed, to je nužno u vjernosti. Mnogi muškarci mogu reći da vas vole. Mnogi vas mogu osvojiti i udvarati se riječima. A još više njih vas može uvjeriti da vjera nimalo ne utječe na vaš odnos; da ljubav može nadoknaditi razliku.

Ali ljubav i vjera su jedno te isto. Ne mogu postojati odvojeno.

„Do nebesa je, GOSPODE, milosrđe tvoje, do oblakā vjernost tvoja“ (Psalam 36, 5).

VIDI OVO: 7 znakova da je vaša veza potvrđena od Boga

Trajna ljubav se gradi na trajnoj sili vjernosti

Ljubav koja ostaje nije izgrađena na emocijama. Ponekad jednostavno postoji. No, duboko ispod svoje mirne egzistencije gori neuništiva vatra zapaljena vjernošću. Kad odaberemo ljubav u nezgodnim trenucima, vatra gori svjetlije i žarkije. Toplina zagrijava srce koje inače može ohladnjeti. Trajna ljubav je izgrađena na trajnoj sili vjernosti.

Čini se previše jednostavnim odlučiti ostati. Izgleda lako, ali je nevjerojatno teško. Vjernost je bit samoga Boga, koji se bori s grešnikom i ostaje sa slomljenima čak i kad boli. Čak i kad ga košta svega.

Nemojte tražiti čovjeka da vas „duhovno vodi“; potreban vam je čovjek duhovno vođen od Boga, čija je vjernost temelj svake prave ljubavi. Čovjeka na čelu s Bogom vodi Božja ljubav. Božja ljubav ne razočarava. Božja ljubav je postojana. Božja ljubav ostaje.

Zato se udajte za muškarca čija je ljubav poput Božje: vjerna, vječna i postojana. Ova vrsta ljubavi ostaje kroz najteže trenutke i podiže vas kroz svaku oluju. To je spora, svakodnevna ljubav. Ali to je vrsta ljubavi uz koju se budite svakog jutra jer možete vjerovati da će i dalje biti tamo.

Autorica: Phylicia Masonheimer; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithit.com

NAJNOVIJE!