5 stvari koje većina žena ne zna o muškarcima

Većina žena ne zna određene stvari o muškarcima. Pitajte svog supruga/dečka/sinove vrijede li tih pet točaka za njega.

„Voljela bih znati što mu je bilo u glavi!“

„Zašto uopće to radi?“

„Kako ga mogu pridobiti da mi se otvori?“

„Što se događa s njim?“

To su pitanja koja stalno slušam od žena koje očajnički pokušavaju razumjeti i povezati se sa svojim muževima (i svojim sinovima). Naša kultura izgleda odbacuje razlike između muškaraca i žena u zamjenu za novu verziju rodne neutralnosti, ali ignoriranje naših Bogom danih razlika čini više štete nego dobra. Izdvajanje vremena da razumijemo i cijenimo ove razlike može nam pomoći da rastemo u našem međusobnom razumijevanju, našoj komunikaciji i našim odnosima (posebice braku i roditeljstvu).

Dat ću vam neke informacije o tome što se stvarno događa u njegovoj glavi. Istraživanje ukazuje na ovih pet zajedničkih osobina među većinom muškaraca. Ove se generalizacije ne odnose na svakog čovjeka, ali zasigurno vrijede za većinu koje poznajem. Pitajte svog supruga/dečka/sinove vrijede li tih pet točaka za njega i mogu li izazvati neke duboko smislene razgovore koji bi mogli ojačati vaš odnos!

Najprije, evo što trebate znati o njegovim MISLIMA…

1. Njegov MOZAK

Mozak mu djeluje drugačije nego vaš. To nije stvar inteligencije ili intelekta (koji su statistički jednaki kod oba spola). To je pitanje neuroznanosti i mentalnog „sklopa“. Dečki raspoređuju svoje misli (posao, hobije, dom itd.), dok su ženske misli povezane na način koji većina muškaraca ne može shvatiti. To može dovesti do VELIKIH problema u komunikaciji. Kad razgovarate s muškarcem kao što biste razgovarali sa svojim prijateljicama, on vjerojatno neće informacije obraditi na isti način kao i vi. Njegova komunikacija je najbolja kad je usmjerena oko aktivnosti i/ili usmjerena na rješenja i točke više nego na detalje. (Vjerojatno i misli o SEKSU čak i više nego što mislite da misli.) Kako biste ušli u njegove misli, pokušajte zajedno prošetati ili raditi neku fizičku aktivnost. Fizička aktivnost potiče naše misli i naše razgovore.

Evo što trebate znati o njegovim STRAHOVIMA…

2. Njegovi STRAHOVI

Mi muškarci ne razgovaramo uvijek o našim strahovima, ali ih imamo. Većina muških strahova usredotočuje se na pitanja poput: „Jesam li zadovoljio uvjete?“; „Jesam li poštovan?“; „Mogu li pružiti pravi život svojoj obitelji?“; „Hoću li ikada doći do svog punog potencijala?“; „Hoću li ikada prevladati prepreke?“ Ova pitanja okupiraju naše misli i snove. Većina muškaraca treba više sigurnosti nego što priznajemo. Želi znati da vjerujete u njega. Želi poštovanje i potvrdu, u mnogim slučajevima čak i više nego što želi znati da je voljen. To su ogromne potrebe, a neki od njegovih najvećih strahova povezani su sa sumnjama i nesigurnostima u tim područjima. Razumijevanje ovoga o njemu može vam pomoći da ga uvjerite, što će mu pomoći da se otvori.

Evo što trebate znati o tome što ga stvarno pokreće…

3. Njegove AMBICIJE (i/ili ciljevi)

Većina muškaraca mjeri uspjeh u mjerljivim pojmovima. Uspjehu dodajemo brojčanu vrijednost. Volimo trofeje. Volimo sport i video igre jer su uključene stvarne točke, a „pobjeda“ je jasno definirana. To je jedan od razloga zašto neki muškarci tragično zanemaruju ono što je najvažnije (obitelj, odnosi itd.) u potrazi za financijskim bogatstvom i napredovanjem u karijeri. Možemo „mjeriti“ uspjeh u dolarima i promaknućima na način koji ne možemo kvantificirati jednako lako kao kod kuće. Muškarac će se osjećati kao da „pobjeđuje“ kod kuće prvenstveno kada se osjeća poštovanim kod kuće. Kad se osjeća poštovan kod kuće, bit će manje u iskušenju pronalaziti svoj identitet u plitkim potezima poput novca i hobija. (Muškarci, kao izazov za vas i za mene, neka nikad ne vrednujemo uspjeh ili imovinu više od ljudi. Naše obitelji zaslužuju najbolje od nas, a ne naše ostatke! Svaki uspjeh koji se dogodi na štetu naših obitelji NIJE pravi uspjeh!)

Evo što trebate znati o njegovom SMISLU ZA HUMOR (i zašto je važniji nego što mislite)…

4. Njegove ŠALE

Ovo vam se može činiti čudno, ali za većinu dečki nevjerojatno je važno da vjerujemo da imamo veliki smisao za humor. Želi znati da mislite da je smiješan. Sve njegove banalne šale i loše dosjetke su pokušaji da vas nasmije, jer je vaš smijeh najslađi zvuk na svijetu. Čak i ako su šale zaista siromašne, smijte se jer to znači da je riječ o činu flertanja i pokušaju povezivanja s vama kroz smijeh. Vjerojatno nikada neće uspjeti u stand-up komediji, ali ako mislite da je smiješan, osjećat će uspjeh! To je važnije nego što mislite i važnije nego što priznaje, ali obično je istina. Ozbiljno.

Evo što trebate znati o tome ŠTO MU JE NAJVAŽNIJE…

5. Što mu je najvažnije

Ovo bi vas moglo iznenaditi, ali VAŠA sreća je vjerojatno ono što mu je najvažnije. Borit će se da budete sretniji više nego što na vama primijeti. Muškarac vidi sreću svoje supruge kao mjerilo vlastitog uspjeha kao supruga (i kao muškarca). Naravno, definitivno postoje dečki koji su sebični i bezobzirni i donose strašne odluke koje uzrokuju nezadovoljstvo, ali za većinu nas sve što nam je potrebno da se usrećimo jest znati da je naša žena sretna.

Autor: Dave Willis; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Sixseeds.patheos.com

NAJNOVIJE!