Podijeli objavu
sijamske blizanke
Snimka zaslona: YouTube
Liječnici koji su izveli zahvat razdvajanja ovih sijamskih blizanki ni danas još uvijek ne mogu vjerovati kako su se njih dvije uspjele izboriti za svoj život.

Liječnici su zapanjeni nevjerojatnim obratom koji su pokazala ova dva predivna mala čuda – sijamske blizanke koje su rođene sa spojenim trbuhom i za koje su liječnici već na porodu roditeljima rekli da su šanse za njihovo preživljavanje minimalne.

Foto: Vines9.com
Foto: Vines9.com

Spominjali su i grozne brojke, 75-95 posto da će bebice umrijeti prije, tijekom ili nakon razdvajanja, ali one to očito nisu htjele prihvatiti. Njih dvije, Shylah i Selah Oglesby iz Cincinnatija, danas su zdrave i vesele curice koje su nedavno proslavile svoj drugi rođendan. Da je mama to barem znala ranije, manje bi strahovala, ali lako je biti general nakon bitke, posebno nakon ovako velike bitke.

Djevojčice su rođene spojena trbuha, a iako je svaka imala svoje srce, dijelile su istu jetru, što je stručnjacima predstavljalo ogroman problem pa su dijagnoze i bile tako crne. No roditelji su bili odlučni u tome da se obavi operacija, čak i nakon što im je liječnički tim priznao da ne zna kako će izvesti tu opsežnu i jako opasnu operaciju.

Tri mjeseca su mozgali i na koncu dokučili kako će izvesti zahvat. Operacija razdvajanja trajala je šest sati, ali je bila uspješna, barem za malene Shylah. Nakon što su ih otvorili, shvatili su da seka Selah ima urođenu manu na srcu, ali su i nju, nakon nekoliko operacija, uspjeli spasiti.

Djevojčice su napunile dvije godine, zdrave su i sretne, a liječnici koji su izveli ovaj zahvat ni danas još uvijek ne mogu vjerovati kako su se njih dvije uspjele izboriti za svoj život.

“To vam je čisti dokaz da medicina može napraviti čudo, ali kada je o ljudskom zdravlju riječ, tu nitko ne može znati koliko je svatko od nas jak da preskoči najtežu prepreku”, izjavila je majka.

Izvor: Index.hr

IMAŠ KOMENTAR?

4 razloga za susret s Bogom u tajnosti „A ti, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti ...
Nakon smrti svoje žene, posadio je tisuće stabala – 17 godina kasnije, otkriven je njihov oblik Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina.
Znate li kako zahvalnost djeluje na bolesno tijelo? Ova žena je doživjela pravo čudo! Neki vjernici iznova mole za određene stvari bez da dožive uslišenje. Na kraju budu obeshrabreni zato što ne posjeduju više vjere ili počinju misle da...
Roditelji užasnuti: Đokovići, prestanite našu djecu učiti vašoj sekti! Zaklada Novak Đoković u škole uvodi budističko-sektaški program putem kojeg se na perfidan način djeca uvode u budističke meditativne prakse.
Molitva za strpljenje i mir Strpljenje je nadnaravni plod Duha Svetoga koji nam daje milost da prihvatimo stvari koje ne možemo kontrolirati.
5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život Drage žene, kako možete znati da ste pronašle pravog muškarca? Ovi znakovi će ga razotkriti!
Plače li Bog? Evanđelja bilježe razne emocije koje je Isus izrazio, uključujući i par prilika gdje je plakao zbog drugih ljudi (Ivan 11,35; Luka 19,41).