Podijeli objavu
opasnosti sveto pismo
Foto: Pixabay

Riječi. Ponekad se čini da su samo to – riječi. Ali riječi mogu imati veću težinu ovisno o tome tko ih govori. Riječi prijatelja ili člana obitelji će biti važnije od onih koje izgovaraju poznanici.

Na isti način, jer je naš odnos s Bogom od najveće važnosti nama kao Kristovim sljedbenicima, moramo obratiti pozornost na riječi koje nam govori. Primarni način na koji Bog govori je kroz Bibliju. Čitanje Biblije je jedna od najvažnijih duhovnih disciplina u kojoj moramo napredovati, a ako je propustimo može biti opasno za nas.

Slijede pet opasnosti s kojima se suočavamo kada ne želimo upoznavati Pismo.

Nepoznavanje Isusa

Cijela svrha Biblije je Krist. Rečeno je da svaka priča, pjesma, proročanstvo i poslanica ukazuje na Isusa. Ivan 1,1 kaže: “U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog.” Poznavati Božju riječ je poznanati Isusa sve dublje i dublje, što je cijela svrha kršćanstva. Nismo pozvani da gradimo religiju, već odnos s Isusom, a Božja Riječ je osnova za to.

Otvrdnuće srca

Najveći problem koji mi kao grješnici imamo nisu naša loša djela, već naša loša srca. Svako srce je otvrdlo grijehom i potrebno je da bude omekšano. To Božja riječ čini. Ezekiel 36,26 kaže: “Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. “

Pad u grijeh

Ako želimo biti daleko od grijeha, moramo znati Božje zapovijedi, a Božje zapovijedi su zapisane u Njegovoj Riječi. Psalam 119,11 kaže: “U srce pohranih riječ tvoju da protiv tebe ne sagriješi.” Iako popis pravila nije glavni u Božjoj Riječi, ona i dalje predstavljaju Božja upute za nas.

Propuštanje obećanja

Božja savezna obećanja nam dolaze ne na temelju onoga što mi radimo, već na temelju onoga što Bog jest. Upoznajemo Boga najbolje čitajući o Njemu u Njegovoj Riječi, i iako ne možemo u potpunosti shvatiti Boga, definitivno ga možemo bolje razumjeti čitajući Njegovu Riječ.

Nedostatak ploda

Čitanje Božje riječi obećava uspjeh – ili “plodonosan život”. Puna je načela i bezvremenskih istina koje su osnova našeg smisla postojanja i kako to možemo ispuniti. Jošua 1,8: “Neka knjiga Zakona bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima.”

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

IMAŠ KOMENTAR?

4 razloga za susret s Bogom u tajnosti „A ti, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti ...
Nakon smrti svoje žene, posadio je tisuće stabala – 17 godina kasnije, otkriven je njihov oblik Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina.
Znate li kako zahvalnost djeluje na bolesno tijelo? Ova žena je doživjela pravo čudo! Neki vjernici iznova mole za određene stvari bez da dožive uslišenje. Na kraju budu obeshrabreni zato što ne posjeduju više vjere ili počinju misle da...
Roditelji užasnuti: Đokovići, prestanite našu djecu učiti vašoj sekti! Zaklada Novak Đoković u škole uvodi budističko-sektaški program putem kojeg se na perfidan način djeca uvode u budističke meditativne prakse.
Molitva za strpljenje i mir Strpljenje je nadnaravni plod Duha Svetoga koji nam daje milost da prihvatimo stvari koje ne možemo kontrolirati.
5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život Drage žene, kako možete znati da ste pronašle pravog muškarca? Ovi znakovi će ga razotkriti!
Plače li Bog? Evanđelja bilježe razne emocije koje je Isus izrazio, uključujući i par prilika gdje je plakao zbog drugih ljudi (Ivan 11,35; Luka 19,41).