Podijeli objavu
važna istina Duh Sveti
Foto: mynameisharsha/Flickr

Kad god pokazujete milosrđe – kad god ste ljubazni i blagi prema drugom vjerniku – vi dajete utjehu.

Jedan me čovjek nedavno zaustavio na kraju bogoslužja. Rekao mi je: ‘’Brate, dopustite mi da vam kažem zašto dolazim u ovu crkvu. Moja je majka nedavno umrla. Imala je 90 godina. Posljednje četiri godine bila je vezana za krevet i ja sam se brinuo za nju.

Iz crkve koju sam pohađao morao sam svake nedjelje ranije otići da je njegujem. Nakon nekog vremena, pastor se umorio od toga i pred čitavom mi je zajednicom rekao: ‘Ako moraš ići, idi, prije nego počnem propovijedati.’

Ovdje u vašoj crkvi nikada mi nitko ništa nije rekao o mom ranijem odlasku. To možda izgleda kao mala stvar, ali za mene je velika, jer nisam morao svakome ovdje objašnjavati da idem kući kako bih njegova majku.’’

To je situacija gdje se mora pokazivati milosrđe – u običnim, svakodnevnim stvarima. Ponekad je milosrđe samo osmijeh ili ruka oko nečijeg ramena. To može biti i riječ suosjećanja nekome tko je povrijeđen.

Ali nikada ne možete ponuditi milosrđe – u običnim, svakodnevnim stvarima. Ponekad je milosrđe samo osmjeh ili ruka oko nečijeg ramena. To može biti i riječ suosjećanja nekome tko je povrijeđen.

Ali nikada ne možete ponuditi milosrđe, ako neprestano mislite: ‘’Bog je najvjerojatnije bijesan na mene. Znam da ću posrnuti, jednostavno to znam.’’ Ne možete se radovati u Božjoj milosti i ljubavi ako uvijek razmišljate da ste samo jedan korak do pakla.

Kako možete nuditi drugima utjehu, ako još niste naučili kako da sami nađete utjehu u Božjem milosrđu za vama? ‘’… tako da mi možemo svakovrsnom utjehom, kom nas same tješi Bog, tješiti one koji se nalaze ma u kakvoj nevolji… Ako primamo utjehu, to je za vašu utjehu’’ (2 Kor 1,4.6).

To je navažniji razlog zašto mnogi kršćani nisu milosrdni: jer nikada nisu bili utješeni Božjom milosrdnošću prema njima. Oni ne znaju kako mogu počivati u milosrđu. Čuli su da je Bog milosrdan i nadaju se da će biti milosrdan i prema njima, ali nisu sigurni u to. Oni ne posjeduju mir utjehe!

Ali milosrdni kršćani su Gospodnji tješitelji. Oni mogu pokazivati i izgovarati milosrđe i ljubav jer su iskusili nevjerojatnu utjehu Božjeg milosrđa na sebi.

Kad sam oči u oči s nekim tko je pao i čija prošlost je pokvarena i opaka, moje tijelo možda želi da ga ukorim ili odbacim, ali sjetim se kako je Bog bio milosrdan prema meni i kako me utješio svakom ljubavlju i suosjećanjem kad sam to trebao. I iznenada se podsjetim: Isus je došao tražiti izgubljene. Njegovo milosrđe pruženo je svima. Bogu ništa nije nemoguće.

Tada moje srce omekša. Mogu gledati tog grešnika i reći sam sebi: ‘’Gospodine, ni ja nisam bio bolji. U tvojim očima sam bio jednako grešan. Oprosti mi. Pomogni mi da mu oprostim!’’ Sad mogu djelovati kao tješitelj, nudeći ljubav i nježno suosjećanje – jer utjehom kojom sam ja bio utješen, sad je mogu tješiti one kojima je isto tako potrebna utjeha.

Kršćanine, nije ti potrebna ni lekcija ni šiba. Potrebno ti je da istražuješ Riječ Božju i vjeruješ svemu onome što je On rekao o svom milosrđu prema tebi. Smiri svoju uznemirenu dušu prihvaćajući to. Budi utješen Božjim milosrđem prema tebi i bit ćeš preplavljen tim milosrđem za druge!

Autor: David Wilkerson

IMAŠ KOMENTAR?

4 razloga za susret s Bogom u tajnosti „A ti, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti ...
Nakon smrti svoje žene, posadio je tisuće stabala – 17 godina kasnije, otkriven je njihov oblik Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina.
Znate li kako zahvalnost djeluje na bolesno tijelo? Ova žena je doživjela pravo čudo! Neki vjernici iznova mole za određene stvari bez da dožive uslišenje. Na kraju budu obeshrabreni zato što ne posjeduju više vjere ili počinju misle da...
Roditelji užasnuti: Đokovići, prestanite našu djecu učiti vašoj sekti! Zaklada Novak Đoković u škole uvodi budističko-sektaški program putem kojeg se na perfidan način djeca uvode u budističke meditativne prakse.
Molitva za strpljenje i mir Strpljenje je nadnaravni plod Duha Svetoga koji nam daje milost da prihvatimo stvari koje ne možemo kontrolirati.
5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život Drage žene, kako možete znati da ste pronašle pravog muškarca? Ovi znakovi će ga razotkriti!
Plače li Bog? Evanđelja bilježe razne emocije koje je Isus izrazio, uključujući i par prilika gdje je plakao zbog drugih ljudi (Ivan 11,35; Luka 19,41).