Podijeli objavu
kršćani palestina
Foto: Wikimedia Commons

Velika skupina palestinskih kršćana je napisala otvoreno pismo upozoravajući da su “na rubu katastrofalnog kolapsa” i da bi “ovo mogla biti posljednja prilika da se sačuva prisutnost kršćana u ovoj zemlji.”, javlja Christian Today.

Pismo, poslano od strane nekoliko palestinskih kršćanskih organizacija koje sačinjavaju Nacionalnu koaliciju Kršćanskih organizacija u Palestini (NCCOP) Svjetskom savjetu Crkava (WCC), na dan 100. godišnjice Balfourske Deklaracije u kojoj se Velika Britanija složila da postoji “nacionalni dom” za židovski narod u Palestini.

“Dok se ovog mjeseca sastajemo u Betlehemu, u okupiranoj Palestini, i dalje patimo zbog stogodišnje nepravde koja je nanijeta palestinskom narodu s Balfourskom Deklaracijom … praćenom izraelskom okupacijom West Banka (jordanskog teritorja), uključujući istočni Jeruzalem i Gazu, odvajanje našeg naroda i zemlje kroz politiku izolacije i konfiskacije zemlje, te izgradnje židovskih naselja i Apartheid zida (barijera West Bank)”, piše u pismu.

“Stvari su vrlo hitne. Na pragu smo katastrofalnog kolapsa. Trenutni status quo je neodrživ. Ovo je naša posljednja prilika da se postigne pravedan mir. Kao palestinsko-kršćanska zajednica, ovo bi mogla biti posljednja prilika da se sačuva prisutnost kršćana u zemlji. Naša jedina nada kao kršćana dolazi od činjenice da u Jeruzalemu, gradu Božjem, i našem gradu, postoji prazan grob, i da je Isus Krist koji je pobijedio smrt i grijeh donio nama i cijelom čovječanstvu, novi život.”

Odnoseći se na Belfoursku deklaraciju, u pismu se žale: “I dalje patimo zbog jedne političke deklaracije od strane zapadnog kraljevstva, koje je zasnovano na uvrnutoj teološkoj pretpostavci.”

Nastavlja se: “Stotinu godina kasnije i dalje nema pravde u našoj zemlji! Diskriminacija i nejednakost, vojna okupacija i sustavna opresija vladaju.”

Pismo krivi Belfoursku Deklaraciju zbog sadašnje situacije. “Jesmo li stigli do ovog “nemogućeg trenutka” jer stvari koje su postavljene otpočetka – od prije stotinu godina – su postavljene na nepravednoj pretpostavci? Bi li trebali očekivati ​​da će takva nepravedna deklaracija stvoriti bilo što drugo osim sukoba i uništenja?”

IMAŠ KOMENTAR?

4 razloga za susret s Bogom u tajnosti „A ti, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti ...
Nakon smrti svoje žene, posadio je tisuće stabala – 17 godina kasnije, otkriven je njihov oblik Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina.
Znate li kako zahvalnost djeluje na bolesno tijelo? Ova žena je doživjela pravo čudo! Neki vjernici iznova mole za određene stvari bez da dožive uslišenje. Na kraju budu obeshrabreni zato što ne posjeduju više vjere ili počinju misle da...
Roditelji užasnuti: Đokovići, prestanite našu djecu učiti vašoj sekti! Zaklada Novak Đoković u škole uvodi budističko-sektaški program putem kojeg se na perfidan način djeca uvode u budističke meditativne prakse.
Molitva za strpljenje i mir Strpljenje je nadnaravni plod Duha Svetoga koji nam daje milost da prihvatimo stvari koje ne možemo kontrolirati.
5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život Drage žene, kako možete znati da ste pronašle pravog muškarca? Ovi znakovi će ga razotkriti!
Plače li Bog? Evanđelja bilježe razne emocije koje je Isus izrazio, uključujući i par prilika gdje je plakao zbog drugih ljudi (Ivan 11,35; Luka 19,41).