Muslimani su ubili ženu koja je povjerovala u Krista, a reakcija njezinih sinova nas je ostavila u suzama!

Organizacija koja prati progonostva, Open Doors USA, je podijelila priču o ženi po imenu Workitu, koja se obratila s islama na kršćanstvo prošlog kolovoza.

Njezin muž, pobožni musliman, je bio razjaren ženinom odlukom, a stalno ju je tukao, prijeteći da će je ubiti osim ako se ne vrati na islam. Također joj je stalno prijetila i lokalna zajednica, piše Gospel Herald.

Workitu je rekla svojim crkvenim vođama da je njen muž prijetio je ubiti osim ako se ne vrati na Islam, i oni su joj savjetovali da se pismeno obrati vlastima. U veljači je pismo policiji i lokalnim dužnosnicima vlasti da prijavi maltretiranje, govoreći im da se plaši za svoj život. Međutim, sudeći po svjedocima, dužnosnici su ignorirali njezin zahtjev za zaštitu i sada poriču da su ikada primili pismo.

Marta, Workitin muž i njezin susjed su zahtijevali od nje da proda pomoć koju je dobila od vlade za svoju obitelj za borbu protiv suše. Kada je odbila, počeli su je tuči i nisu prestali nakon što se onesvijestila.

Mještani su odveli Workitu u kliniku u obližnji grad, ali nakon četiri dana, odvedena je u drugu bolnicu. Umrla je u prijevozu, pet dana nakon napada.

Međutim, iako su ljudi imali na umu zlo, Bog je to namjerio za dobro. Dva Workitina sina, Mustafa (u dvadesetim) i Khedira (17), dotaknuti nevjerojatnim svjedočanstvom svoje majke, su prihvatili Isusa Krista kao svog Gospodina i Spasitelja, kao i još jedna Workitina prijateljica iz sela.

“Njihova majka je bila jedina kršćanka u obitelji i dječaci su rekli kršćanskim vođama da žele znati više o Gospodinu kojeg je njihova majka štovala”, piše u izvješću.

Lokalni evanđelist je usporedio Workitu sa Stjepanom, prvim mučenikom u kršćanstvu. Prema zapisu u Djelima, Sjepan je bio kamenovan zbog svoje vjere. Dok je umirao, Stjepan se molio Bogu da primi njegov duh, i tražio je od Boga da ne uračuna ovaj grijeh protiv njegovih ubojica.

”Workitina smrt je bila važna, jer su njezini sinovi dobili nov život”, rekao je evanđelist. “Znam da bi bila presretna da je prisustvovala sinovljevim odlukama da slijedi Krista.”

Open Doors je svrstao Etiopiju na 18. mjesto popisa država gdje se kršćani suočavaju s najviše progonstva. Također, ohrabruje kršćane da mole da Bog nastavi tješiti Workitine sinove za Božju milost nad ovom kršćanskom zajednicom koja se suočava s povećanim progonstvom.

NAJNOVIJE!