U drevnom biblijskom gradu pronađeni ljudski kosturi

ljudski kosturi
Foto: Tandy Institute of Archaeology

Ljudski kosturi otkriveni u Gezeru u južnom Izraelu potkrepljuju biblijski prikaz drevnog grada, prema arheolozima baptističkog sveučilišta.

Ostaci dviju odraslih osoba i djeteta otkriveni su u zgradi koja je uništena u egipatskom napadu u 13. stoljeću prije Krista.

Gezer je zabilježen u Bibliji kao jedan od gradova koji je osvojio Jošua tijekom osvajanja Kanaana (Jošua 10,33, 12,12). Egipćani su ga ponovno spalili u vrijeme kralja Salomonova (1. Kraljevima 9,15-17) i obnovili ga.

Profesor Steven Ortiz s baptističkog sveučilišta je za izrealski Haaretz izjavio kako se otkriće ‘’uklapa u ono što znamo o Gezeru u biblijskom razdoblju.’’

“Kralj Gezera je očigledno bio jedan od lidera [u regiji]. U izvještajima osvajanja imamo organiziranje drugih kanaanskih kraljeva. Tako nas biblijska priča sjeća na to da je Gezer bio važan grad.”

Kosturi su otkriveni unutar ostataka ogromne prostorije pod gustim slojem pepela i izgorjelih cigala.

5 stvari kojima možete u trenu ubiti vaš brak Vrlo je lako ubiti brak. Možda ćete se iznenaditi kako je to lako učiniti.
Dvije godine nakon što mu je supruga preminula, muž otkriva njezinu tajnu koja ga je dovela do suza Dvije godine nakon što je Brenda izgubila svoju borbu s rakom jajnika, njezin muž David je primio posebnu poruku od nje.
Roditelji su se počeli opraštati od svoje kćerke veličine teniske loptice – nekoliko tjedana kasnije doktori ne mogu vjerovati svojim očima Roditelji Hannah Wicks i Steve McSween su radosno i uzbuđeno čekali rođenje svoje kćerke. Ali trudnoća nije tekla kako su očekivali.

IMAŠ KOMENTAR?