Podijeli objavu

Muslimanski izbjeglica koji je nekada vjerovao da je Kur’an “Božja posljednja objava”, a islam “posljednja religija koja zasjenjuje sve prijašnje” je prihvatio kršćanstvo na smrtnoj postelji, nakon čega je čudesno iscijeljen.

Ravnatelj službe koja radi u izbjegličkom kampu u Turskoj je podijelio s Christian Aid Mission, priču o muslimanskom izbjeglici iz Raqqa, Sirija. Čovjek, u svojim 70-im, je bio umoran od stranih grupa, koje bi došle, slikale i snimale izbjeglice, bez davanja pomoći.

Ravnatelj se susreo s čovjekom na mjestu gdje su izbjeglice podigle 100 šatora. Izbjeglica mu je rekao: “Svi dolaze i slikaju, snimaju, upišu naša imena, ali se nikada ne vraćaju. I vi ste jedan od njih.”

Dva tjedna kasnije, direktor se vratio u izbjeglički kamp – s hranom, čistom vodom, i drugim stvarima za život.

“Vidio me je s kutijama koje sam donio za njih, i plakao je”, rekao je. “Prišao je i zagrlio me je. Rekao je: ‘Zaista smo vam zahvalni, vi ste jedini čovjek u posljednje dvije godine koji je održao svoju riječ.”

Ubrzo nakon toga, služba je kao dio pomoći dijelila Biblije, a šest mjeseci izbjeglica je govorio s direktorom o islamu i Isusu Kristu. Izbjeglica je vatreno branio svoju vjeru, govoreći ravnatelju službe da je islam “posljednja religija koja zasjenjuje sve druge, i da je Kuran posljednja Božja Riječ”.

Nakon nekoliko mjeseci, izbjeglica se ozbiljno razbolio i tražio je od ravnatelja da se moli za njega. Dok je ležao na svojoj postelji na podu šatora, izbjeglica mu je rekao: “Ne znam hoću li sutra biti živ ili ne, ali stalno mislim o tvojoj poruci. Želim u raj, ali ne znam kako.”

Ravnatelj mu je rekao da je potrebno prihvatiti Isusa Krista kao Spasitelja i Boga, i da će mu On oprostiti i povesti ga u kraljevstvo Božje sa sobom.

“Počeo je plakati”, rekao je ravnatelj. Rekao je: ‘’Ne znam mogu li to učiniti ili ne’’. Rekao sam mu da može, a on je pozvao svog brata, kćer i sinove i rekao je: ‘Donosim odluku da prihvatim Isusa Krista kao Boga i Spasitelja. Želim da i vi to učinite, da vjerujete sa mnom. ‘Jer u kulturi bliskog istoka, što god očevi rade, ostatak obitelji mora isto učiniti.”

Izbjeglica je ponovio ravnateljevu molitvu da je Krist umro na križu za njegove grijehe i prihvatio ga je kao Gospodina i Spasitelja.

Onda, dogodilo se nešto čudesno.

“Tjedan dana kasnije ozdravio je”, rekao je ravnatelj. “I sada govori svojoj obitelji o kršćanstvu.”

Obraćenje ovog izbjeglice je samo jedno od mnogih koje se događa na Bliskom istoku, gdje muslimani, razočarani grozotama koje se čine u ime njihove religije, dolaze Kristu u “nepreglednim brojkama”, prema organizaciji Open Doors USA.

Mnogi muslimani su privučeni kršćanskim zajednicama nakon što su čuli priče o čudesnim iscjeljenjima.

IMAŠ KOMENTAR?