Ne, ne volim svog muža kao što sam ga voljela kada smo se vjenčali

Ne volim svog muža kao kada smo se vjenčali. Naša ljubav se razvila. Kada sam stajala pred oltarom, vidjela sam muževo srce i bila sam ispunjena nadom za budućnost.

Sjećam se razgovora s najboljom prijateljicom na dan mog vjenčanja. Bili smo na prijemu nakon vjenčanja i ona je prokomentirala kako sam gledala u njega.

“Jednostavno si buljila u njega sve vrijeme dok su se čitali zavjeti, a u tvojim očima se mogla vidjeti ljubav prema njemu”, zaključila je.

Nedavno sam našla svoj album s vjenčanja, i dok sam gledala fotografije pronašla sam onu ​​koja je dokumentirala ljubav koju je moja prijateljica spomenula. Na slici sam puna čežnje gledala u lik moje prave ljubavi i doista sam mogla vidjeti ljubav u svom pogledu. Ali sam shvatila da se dosta promijenilo od tog dana. Dosta.

Ovog vikenda smo prošli kroz još jednu želučana virozu. Bio je to treći kroz koji je naša obitelj prošla samo ove godine, i ako ste prolazili kroz bolest sa supružnikom, tada znate o čemu pričam. Dakle, dok sam sjedila u dnevnoj sobi u 3 ujutro, skupljajući ispovraćana jaja, sjetila sam se kaosa stvarnog života. Nimalo ne podsjeća na onaj život kada stojite na oltaru gledajući u duboke smeđe oči osobe koju volite. Vjerojatno je trebao pažljivije slušati dio “u bolesti i zdravlju” i razmišljam o ozbiljnosti svega toga.

Mnogi problemi su se pojavili

U skoro osam godina nakon vjenčanja mnogo problemi su se pojavili. Ali iza svakog skrivenog kostura u ormaru, stoji jednostavna činjenica da je teško živjeti s drugom osobom. Ostavljaju dlake u umivaoniku, prosipaju šećer po podu, i ne mogu ni malo pročitati tvoje misli. A negdje usred mnoštva djece, nedostatka vremena nasamo, i činjenice da je život jednostavno težak, shvaćate da brak nije nimalo onakav kakvim ste ga očekivali.

Možete ih voljeti neizmjerno, ali kada naprave nešto bezosjećajno, shvaćate da ih trebate i dalje voljeti. Ne možete ih natjerati da odu kući i daju vam malo prostora. Oni su već kod kuće, a između vas dvoje, vi ste ti koji trebate srediti stvari. Morate naučiti da kažete da vam je žao, čak iako nije vaša krivnja u potpunosti. Morate naučiti razumjeti emocije druge osobe, i onda da zajedno nađete izlaz iz blata.

U stvarnom braku, ne možete izaći s mužem kada želite, ljudi gube posao, i računi kasne. Vrijeme da budete sami sa sobom se mora smjenjivati, a trebate razmišljati i o drugima umjesto samo o sebi. Trebate napraviti kako Biblija nalaže te razumjeti radost u služenju onima koje volite. Nije uvijek lako prati noge ili biti posljednji, ali se prema svom braku odnosite kao Krist prema Crkvi…

Ne volim svog muža kao kada smo se vjenčali. Naša ljubav se razvila. Kada sam stajala pred oltarom, vidjela sam muževo srce i bila sam ispunjena nadom za budućnost. Sada gledam u njega i vidim da se njegovo srce dokazalo. Kroz dobra i loša vremena nikada nije skidao oči s istine njegove predanosti meni, i obrnuto. Ideja dobrog braka se preozbrazila kroz oblikujuću vatru života u sjajan brak. Zapravo je bolje nego što sam mislila.

I dalje imamo neslaganja, i dalje postoje stvari za koje bih voljela da ne postoje. Ali iznad toga je duboka ljubav i predanje koje dijelimo za zajednički život. Volim svog muža više nego što sam mislila da ću ga voljeti.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithit.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!